ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στους δράστες της αιματηρής επίθεσης στους Θρακομακεδόνες

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στους δράστες της αιματηρής επίθεσης στους Θρακομακεδόνες
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι δύο συλληφθέντες για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στους Θρακομακεδόνες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη.

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα




Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος τους για δύο κακουργήματα, συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και για διακεκριμένη κατοχή πολεμικών όπλων με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν έξι πλημμεληματικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, πλαστογραφία, συμμορία και κατοχή ναρκωτικών.

Την υπόθεση έχει αναλάβει Τακτικός Ανακριτής, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την Πέμπτη το μεσημέρι, αφού έλαβαν προθεσμία.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας, το περιστατικό εκτυλίχθηκε τη στιγμή που τα θύματα κατευθύνονταν στα οχήματά τους, αποχωρώντας από καφετέρια, όταν δέχθηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από ένοπλους δράστες. Οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση ενδέχεται να συνδέεται με διαμάχη μεταξύ αντίπαλων εγκληματικών ομάδων και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αιματηρών περιστατικών.

Παράλληλα, στο σπίτι των κατηγορουμένων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές. Οι δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, φέρονται να εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, με θύμα έναν 47χρονο, ενώ παραμένει άγνωστο ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου