Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Τρομακτικές προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι: Οι θερμοκρασίες θα είναι οι πιο υψηλές των τελευταίων χρόνων

Θα ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις

22 Μαΐου 2024 15:54
Τρομακτικές προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι: Οι θερμοκρασίες θα είναι οι πιο υψηλές των τελευταίων χρόνων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα πρόβλεψη που προκαλεί πανικό αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που αναμένουμε να έχουμε φέτος το καλοκαίρι «ήρθε» στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών, με μία ακραία τιμή απόκλισης κοντά στο +2.5 ºC.

Δείτε επίσης: Το «σφράγισε» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Είναι εγκλωβισμένο και προκαλεί...» (video)

Συγκεκριμένα, με βάση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF) το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις, αν λάβουμε υπόψη την πρόβλεψη της θερμοκρασίας όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Μάλιστα, το κέντρο με τα προγνωστικά δεδομένα που βγάζει μέχρι και σήμερα πέφτει πάντα μέσα και με μεγάλη ακρίβεια.

Το γράφημα από το Meteo

Το γράφημα που δημοσιεύει το Meteo, παρουσιάζει τις παρελθοντικές προγνώσεις κάθε μήνα Μαΐου από το 2017 μέχρι σήμερα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο).

Οι γκρι μπάρες δείχνουν την αβεβαιότητα στις αποκλίσεις των τιμών από την κλιματική τιμή της περιόδου 1993-2016 (ήδη μια πολύ θερμή περίοδος) και οι γκρι κύκλοι δείχνουν τις ακραίες προγνωστικές τιμές όλων των διαθέσιμων σεναρίων.

Τα κόκκινα στίγματα “Χ” δείχνουν τις πραγματικές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς μετά το πέρας των προγνωστικών περιόδων και παρατηρούμε ότι το πιο θερμό καλοκαίρι καταγράφηκε το 2022, πολύ κοντά σε μια από τις ακραίες προγνωστικές τιμές τον Μάιο 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημαίνει το Meteo, είναι η πρώτη φορά που κανένα από τα διαθέσιμα προγνωστικά σενάρια τον φετινό Μάιο δεν δείχνει αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας για το σύνολο της Ευρώπης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share