Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Σήμα κινδύνου από την Χριστίνα Ρήγου: «Οι βροχές θα αρχίσουν να σκεπάζουν την χώρα από...»

Η προειδοποίηση της μετεωρολόγου

29 Απριλίου 2024 14:44
Σήμα κινδύνου από την Χριστίνα Ρήγου: «Οι βροχές θα αρχίσουν να σκεπάζουν την χώρα από...»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Χριστίνα Ρήγου μας προειδοποιεί για τον καιρό και το τι συνθήκες θα επικρατήσουν στην χώρα μας στο επόμενο 24ωρο, εξηγώντας το τι πρέπει να περιμένουμε, με την Χριστίνα Σούζη να... εμπιστεύεται τα Μερομήνια.

Τη Μ. Τρίτη (30/4) αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θράκη, στο βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Μόνο στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέρα θα ξεκινήσει με πολύ ήλιο και καλές καιρικές συνθήκες, αλλά όσο πλησιάζει το μεσημέρι θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Στα βόρεια ορεινά και συγκεκριμένα στα ορεινά της Μακεδονίας το μεσημέρι και μέχρι αργά το απόγευμα, πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 στα δυτικά και έως 26 στα βόρεια και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Χαμηλότερες θα είναι οι μέγιστες τιμές σε περιοχές που επηρεάζονται από τον βοριά, με 20 βαθμούς στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στη βόρεια Κρήτη και 23-24 στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί και σταδιακά βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα διατηρηθεί το πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα 7-8 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και έπειτα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 14-23 βαθμούς, θα παραμείνουν οι ισχυροί βοριάδες 6-7 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με αραιή συννεφιά μέχρι το μεσημέρι και κατά διαστήματα πιο πυκνές νεφώσεις στη συνέχεια, οπότε και πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share