Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Νίκαια: Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Υπό έρευνα οι συνθήκες του ατυχήματος

9 Απριλίου 2024 08:19
Νίκαια: Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε αστυνομικός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (9/4) στη Νίκαια, στο οποίο ενεπλάκη ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τροχαίο στη Νίκαια σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Μπελογιάννη και Θηβών. Νωρίτερα, Θανατηφόρο τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη: Νεκρή και η 22χρονη κοπέλα, μετά τον 27χρονο οδηγό!

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός διακόμισθηκε στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

«Αστυνομικός μου είπε “κάτσε να τις φας”»: Οργή με νέα καταγγελία για αδιαφορία σε βάρος κακοποιημένης στους Αγίους Αναργύρους (video)

Να αλλάξει τηλέφωνα και διεύθυνση για να γλιτώσει από τον δικό της εφιάλτη αναγκάστηκε μια 22χρονη κοπέλα, που πριν 6 χρόνια κακοποιούνταν συστηματικά από τον σύντροφό της στους Αγίους Αναργύρους.

Οι μνήμες του εφιάλτη της, ξύπνησαν και πάλι με τη γυναικοκτονία της Κυριακής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Εκεί που η γυναίκα που μίλησε στο MEGA και το Live News, απευθύνθηκε τρεις φορές χωρίς όμως να λάβει την παραμικρή βοήθεια.

Παράλληλα η ίδια αναφέρει ότι σε ένα από τα πιο ακραία επεισόδια της κακοποίησής της, ο πρώην σύντροφός της την ξυλοκοπούσε για ώρες σε κοινή θέα, όταν περιπολικό σταμάτησε για να ελέγξει την κατάσταση. Η αστυνομικός τη ρώτησε αν προτίθεται να καταθέσει μήνυση και όταν πήρε αρνητική απάντηση, της είπε «τότε, κάτσε να τις φας».

Μιλώντας στο Live News, η γυναίκα, που σήμερα είναι 28 ετών, αναφέρει: «Μια μέρα με περίμενε απ’ έξω και από τα μαλλιά με έσερνε… Αυτό δεν μπορώ να το διανοηθώ. Με πέρασε σέρνοντας από τα μαλλιά μπροστά από συνεργείο αυτοκινήτων, που είχε μέσα πόσους άνδρες και ένας δεν βγήκε ποτέ».

Μιλώντας για την εμπειρία της στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, η καταγγέλλουσα αναφέρει: «Για αρχή είχα πάει και είχα αναφέρει το συμβάν, ότι έχω μια κακοποιητική σχέση. Ότι αφού είχα απομακρυνθεί από αυτόν τον άνθρωπο, ερχόταν στη δουλειά μου, με έβρισκε, είχαμε σκηνικά, άσχημα σκηνικά και μπροστά σε πολύ κόσμο. Μου είπανε ότι: «Δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει. Απλά δέχεστε απειλές για τη ζωή σας. Εμείς θα το καταγράψουμε». Έφυγα.

Η ίδια ένιωσε πως έκανε αυτό που έπρεπε. «Στην αρχή δεν μου είπαν κάτι, όχι δεν με πιστέψανε, το πέρασαν σαν καπρίτσιο, ότι έχω τσακωθεί και ότι απλά πήγα να καταγγείλω κάτι για να το κάνω εκδικητικά».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρώην της την παρακολουθεί ξανά. Πάνω σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων, την βρίσκει και την χτυπά μπροστά σε όλους. Εκείνη την ώρα περνά περιπολικό, το οποίο σταματά.

«Ήμουν επί τρεις ώρες μέσα στη μέση του δρόμου και με χτύπαγε. Σταματάει περιπολικό με άντρα και γυναίκα μέσα, τους ζητάω να με πάνε σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει η γυναίκα: «Θα κάνεις μήνυση;», της λέω «όχι» και γυρνάει και μου απαντάει: «Κάτσε να τις φας». Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο στη μέση του δρόμου».

Το περιπολικό αποχωρεί, ενώ οι περαστικοί συνεχίζουν να καλούν την Άμεση Δράση. Πράγματι νέο περιπολικό φτάνει στο σημείο. Καταγράφουν τα στοιχεία του και τον αφήνουν να φύγει. «Τους ζήταγα να με πάνε σπίτι μου εφόσον υπήρχε και περιπολικό εκεί, μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάνε σπίτι μου. Τους είπα να μην με αφήσουν εκεί, εμένα το σπίτι μου από εκεί ήταν στα 500 μέτρα με τα πόδια. Επειδή ήταν άλλης εθνικότητας, οι αστυνομικοί στην κατάσταση που ήμουν μου κάνανε υποδείξεις «Πώς έμπλεξες με αυτόν;».

Μετά από αυτό έγινε πάλι το ίδιο πράγμα, με βρήκε και με χτύπησε και πήγα ματωμένη στο τμήμα. Εκεί με τρομάζανε και μου λέγανε ότι: «Πρέπει να κάνεις μήνυση». Περνούσε την κόλαση μόνη της. Οι γονείς της δεν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος που ήταν με την κόρη τους, την κακοποιούσε συστηματικά. «Η μάνα νομίζω πάντα καταλαβαίνει. Ήξερε ότι τα δόντια μου δεν τα έσπασα. Τα σημάδια στον λαιμό μου ήξερε ότι δεν είναι πιπιλιές» αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Το κορίτσι είχε πάει ξανά και ξανά στο Α/Τ Αγίων Αναργύρων: «Πήγα την πρώτη φορά, μου είπαν ότι: Δεν βλέπουμε να είσαι χτυπημένη, δεν βλέπουμε κάτι». Με αμφισβήτησαν. Πήγα τη δεύτερη φορά, ήμουν ματωμένη και πάλι κάτι δεν μου κάνανε. Στους Αγίους Αναργύρους επειδή ήταν το τμήμα μου και επειδή ήταν αυτό που είχα πάει τουλάχιστον τρεις φορές για το συγκεκριμένο άτομο, δεν βοηθήθηκα ποτέ.

Ακούγοντας για τη δολοφονία της Κυριακής: «Ένιωσα πολύ άσχημα που αυτή η κοπέλα δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της, εγώ έπαιρνα τους φίλους μου και με πηγαίνανε. Είχα φίλους. Εγώ άλλαξα διεύθυνση, άλλαξα τηλέφωνα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share