Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Δυσάρεστα για χιλιάδες επιβάτες: Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Αγία Βαρβάρα»

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

29 Μαρτίου 2024 14:52
Δυσάρεστα για χιλιάδες επιβάτες: Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Αγία Βαρβάρα»
Από Εύη Κουρίδου

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί ο σταθμός του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», αύριο Σάββατο (30/3) και μεθαύριο Κυριακή (31/3), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ, από τη Δευτέρα 1/4, που ο σταθμός θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Αγία Βαρβάρα»

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες αυτό το Σαββατοκύριακο;

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, λόγω της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Αγία Βαρβάρα», ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι:

Η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ30 Στ. Αγία Μαρίνα – Στ. Κορυδαλλός, θα διασυνδέει πλήρως τους Σταθμούς «Αγία Μαρίνα» και Κορυδαλλός» με τον Σταθμό «Αγία Βαρβάρα».

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός για Όλους: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί και διεύρυνση ωραρίου της λεωφορειακής γραμμής Χ30 για δυνατότητα μετεπιβίβασης κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα:

  • το Σάββατο 30/3 το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι 01:45 και
  • την Κυριακή 31/3 το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι 00:40.

Για τη μετάβαση στον Σταθμό «Αγία Βαρβάρα», οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις διερχόμενες γραμμές 830, 837 και 892. Επίσης, οι γραμμές 807 και 831 προσεγγίζουν τον Σταθμό «Αγία Βαρβάρα».

Αδιανόητο θρίλερ με «εξαφανισμένο» τρένο στην Οινόη: Αγνοούνταν επί 20 λεπτά - Κανείς σε ΟΣΕ και Hellenic Train δεν ήξερε που είναι!

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, που αποδεικνύουν τις ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον σιδηρόδρομο.

Αυτή τη φορά συναγερμό προκάλεσε ένα περιστατικό στον Προαστιακό καθώς φέρεται να «χάθηκε» ένα τρένο κοντά στην Οινόη.

«Εξαφανίστηκε» τρένο για 20 λεπτά

Όλα έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή (15/3), όταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα θα αναχωρούσε από τη Χαλκίδα ο Προαστιακός με προορισμό την Αθήνα. Το δρομολόγιο όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί ο συρμός παρουσίασε βλάβη. Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία, ότι η μηχανοδηγός δεν επικοινώνησε ποτέ με το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας μέσω GSMR.

Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας μάλιστα για 20 λεπτά προκάλεσε προβληματισμό στον σταθμάρχη Οινόης, ο οποίος δεν ήξερε πού βρίσκεται το τρένο και οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της γραμμής!

Επικράτησε σύγχυση

Ο σταθμάρχης αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και επικοινωνεί με τoν μηχανοδηγό για να δει τι γίνεται αλλά δεν μπορεί να τον εντοπίσει. «Φώναζε ο σταθμάρχης της Οινόης, το καλούσε το τρένο να απαντήσει πού είναι, απάντηση δεν πήρε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση» δήλωσε για το περιστατικό ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης.

«Όταν δεν του φωνάξει σημαίνει ότι κάτι άλλο ενδιάμεσο συμβαίνει, κάποια μηχανική βλάβη, Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Όφειλε ο μηχανοδηγός να ενημερώσει» δήλωσε ακόμη ο κ. Τσικαλάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share