Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Έριξε την «καμπάνα» ο Τάσος Αρνιακός - Εφιαλτική «αυλαία» για τον Μάρτιο (video)

«Δυστυχώς μέχρι και την τελευταία ημέρα θα μας δείξει...»

25 Μαρτίου 2024 20:57
Έριξε την «καμπάνα» ο Τάσος Αρνιακός - Εφιαλτική «αυλαία» για τον Μάρτιο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Εφιαλτικό θα είναι το μοτίβο του καιρού αυτή την εβδομάδα, με τον Μάρτιο να μας δείχνει την κυκλωθυμία του μέχρι τέλους. Υγρασία, αφρικανική σκόνη και βροχές πρωταγωνιστούν τη τελευταία εβδομάδα του μήνα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη (26/3) προβλέπονται σε όλη τη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν και ανατολικότερα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου.

«Λαβωματιά» η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου - Ακολουθεί 48ωρος καιρικός εφιάλτης (video)

Καιρός: Με νοτιάδες και σκόνη θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με τον μετεωρολόγο να εφιστά την προσοχή στο διήμερο Τρίτη - Τετάρτη (26-27/3). Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Επόμενες βροχές το βράδυ της Τρίτης έως το ξημέρωμα της Τετάρτης, και ξανά την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη την εβδομάδα πάνω από τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια τιμές που είναι υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα. Το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης στην βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να φτάσει και τους 25 βαθμούς

Πιο αναλυτικά για σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και το βράδυ και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.


Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων – Κρήτης 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share