Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας: Δεν αποκλείει νέες συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας

21 Μαρτίου 2024 13:14
Κύκλωμα μαστροπείας: Δεν αποκλείει νέες συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαπίστωση του εύρους της εγκληματικής οργάνωσης που εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων, αλλά και περισσότερων θυμάτων.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 2023 όταν η 22χρονη αδελφή 17χρονης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου ότι η ανήλικη είχε πέσει στα δίχτυα κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, βρήκε μηνύματα του παιδιού με έναν «Βαγγέλη» στα οποία της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Οι δύο άνδρες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας

Όπως προέκυψε από άλλες συνομιλίες τους στις 30 Οκτώβρη η ανήλικη πήγε στο ραντεβού συνοδευόμενη από φίλη της.

Με βάση την καταγγελία της 22χρονης η 25χρονη φερόμενη ως αρχηγός που φέρεται να έχει εξωθήσει στην πορνεία την αδελφή της βρίσκονταν πίσω και από άλλα τέτοια ραντεβού.

Ανάμεσα σε αυτά και η επαφή της με έναν άνδρα εν ονόματι «Αλέκο» στην πλατεία Βάθης, ο οποίος -όπως είπε- είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες κοπέλες για να τις βλέπει γυμνές.

Προς απόδειξη αυτών, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στους αστυνομικούς και screenshots από τις επίμαχες συνομιλίες.

Άμεσα την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και σε συμπληρωματική κατάθεση η καταγγέλλουσα είπε ότι η ανήλικη αδερφή της τον τελευταίο χρόνο περίπου -από το φθινόπωρο του έτους 2022 και έπειτα- συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα.

Μάλιστα, κατονόμασε και έναν επαγγελματία οδηγό ταξί, ως το άτομο που μετέφερε την αδελφή της και τις άλλες ανήλικες, με το επαγγελματικό όχημά του από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα τα ερωτικά «ραντεβού», καθώς και έτερο άνδρα, με το όνομα «Ζάχος» ο οποίος, για τις μετακινήσεις αυτές, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό του.

Και οι δύο έχουν συλληφθεί ενώ ένας εξ αυτών είναι ο σύντροφος της 25χρονης φερόμενης ως «εγκεφάλου», η οποία φέρεται να μύησε στα ναρκωτικά την ανήλικη και συγκεκριμένα στην κοκαΐνη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και με βάση την κατάθεση της ανήλικης όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2023 όταν συνάντησε την 25χρονη.

Την πρώτη κιόλας μέρα που συναντήθηκαν το παιδί πραγματοποίησε ερωτικό ραντεβού.

Το ραντεβού έγινε στο σπίτι του «Αλέκου», το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί παραπάνω, μαζί με μια ανήλικη φίλη της και την 25χρονη με τις ανήλικες να παίρνουν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 350 και πενήντα 450 ευρώ αντιστοίχως, ενώ κατέβαλλαν 50 ευρώ εκάστη στην 25χρονη.

«Μία πάρα πολύ ευαίσθητη υπόθεση»

Στο μεταξύ αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στις ανήλικες και την 25χρονη φερόμενη ως αρχηγό.

« Πρόκειται για μια πάρα πολύ ευαίσθητη υπόθεση, η οποία χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, διότι μιλάμε για ανήλικα», τονίζουν στο ethnos.gr πηγές της Ασφάλειας.

«Η έρευνα μας είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι περισσότεροι έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε κι άλλες εξελίξεις γύρω από αυτή την υπόθεση», καταλήγουν.

Σοκάρουν νέα μηνύματα από το κύκλωμα μαστροπείας: «Καλά και 16 χρονών να ήσουν πάλι δε θα είχα θέμα...» - «Ακόμη και σήμερα κλείνει ραντεβού», λέει αδελφή θύματος

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το νέο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων που αποκαλύφθηκε και αφορούν την 25χρονη «Μαρία», που φέρεται να ήταν η αρχηγός και να μεγάλωσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην εκπομπή Live News μίλησε μια γυναίκα, όπου ανέφερε πως φιλοξένησε για χρόνια την 25χρονη, σημειώνοντας ότι η κατηγορούμενη μεγάλωσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά στη συνέχεια το έσκασε. Έτσι, ανέλαβε τη φροντίδα της και τη φιλοξένησε στο σπίτι της, μέχρι που έφυγε από εκεί, όταν ενηλικιώθηκε και έκτοτε έχασε τα ίχνη της.

Με βάση όσα ανέφερε, πρόκειται για ένα κορίτσι που βρέθηκε να μεγαλώσει σε ιδρύματα. Προερχόταν από οικογένεια με προβληματικό περιβάλλον, η μητέρα της φέρεται να ήταν τοξικοεξαρτημένη και ο πατέρας απών.

«Δεν περίμενα ποτέ αυτό το κορίτσι να μπλέξει έτσι. Με τίποτα δεν το περίμενα. Αυτό το παιδάκι έχει μεγαλώσει στην κυριολεξία στους δρόμους. Οικογενειακώς το βοήθησαμε αυτό το παιδί. Όταν τη γνώρισε ο γιος μου, μου είχαν πει ότι έμενε στα παγκάκια και τότε με έφερε η ίδια με το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε επαφή ότι δεν θέλει να γυρίσει πίσω στη γιαγιά. Είχε έρθει στο σπίτι μου ως ανήλικη, ήταν 15 χρονών», είπε χαρακτηριστικά.

«Μου είχαν εξηγήσει ότι είχε τάσεις φυγής. Αυτό το παιδί είναι από πολύ μικρό στο ίδρυμα απ’ ό,τι γνωρίζω. Την κράτησα εγώ στο σπίτι μου, ενηλικιώθηκε και έφυγε. Στο σπίτι μου βασικά έμεινε από τα 15 έως τα 18,5. Την είχα όπως είχα τα παιδιά μου, δηλαδή δεν την ξεχώρισα. Γιατί εγώ είχα 4 παιδιά και η … ήταν το πέμπτο. Ένα κοριτσάκι ήσυχο, ήρεμο, ούτε βίαιο ήταν. Είναι μαζεμένο παιδάκι με αρκετά προβλήματα μέσα από την οικογένεια τη δική της φυσικά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Σηκώθηκε και έφυγε»

Στη συνέχεια, η γυναίκα που φιλοξένησε την 25χρονη για μερικά χρόνια, δήλωσε ότι «όσο ήταν στο χώρο μου η συγκεκριμένη κοπελίτσα έβγαινε με τον γιο μου και πήγαιναν για ένα καφέ όπως πάνε όλα τα παιδιά στην ηλικία τους και μετά γυρνούσαν στο σπίτι. Είχε τάσεις φυγής από το “Χαμόγελο” πήδαγε τα κάγκελα. Ήθελε να φύγει και ήθελε μάλιστα να πάει στην Κέρκυρα και είχα μιλήσει τότε με την κοινωνική υπηρεσία του “Χαμόγελου” και μου λέει “όχι δεν θα την αφήσετε να φύγει”. Ήθελε να πάει γιατί είχε φίλους από το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Ήταν πρώτα στο ίδρυμα της Κέρκυρας».

«Μάζεψε τα πράγματά της και σηκώθηκε και έφυγε. Ενημέρωσα κι εγώ το “Χαμόγελο”, μου λέει “δεν φέρεται κυρία μου κάποια ευθύνη εφόσον κοντεύει 19 χρονών”», είπε και σημείωσε πως «ο χαρακτήρας της είναι σαν παιδάκι 2 χρονών, δηλαδή είναι τόσο ευκολόπιστο παιδάκι που δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Νομίζει ότι η ζωή είναι εύκολη, ο κόσμος είναι καλός και χωρίς να καταλαβαίνει μπορεί να διέπραξε οτιδήποτε».

«Εγώ δεν έχω γονείς»

Νωρίτερα, η εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» έδωσε στη δημοσιότητα μηνύματα που αντάλλαξε η 25χρονη με μια ανήλικη που εξέδιδε το κύκλωμα.

Στα μηνύματα, η γυναίκα ζητάει μέρος των χρημάτων που έλαβε η ανήλικη από πελάτη, με το πρόσχημα ότι δεν έχει γονείς ή κάποιον στον κόσμο, ώστε να τη φροντίσει οικονομικά.

Ακολουθούν τα μηνύματα:

Ανήλικη: Μισά – μισά, εσύ βγάζεις 100 έτσι

25χρονη: Εγώ δεν έχω φίλες και ούτε κάνω, αν έκανα και εγώ στα … μου, αλλά ξέρεις ότι δεν έχω κανέναν να μου δίνει λεφτά, αν είχα και εγώ γονείς εντάξει

Ανήλικη: Ναι απλά αν είναι να μείνω με 50 ευρώ και να έχεις εσύ 100

25χρονη: Εγώ με αυτά τρώω, αν δεν έχω και αυτά δεν τρώω καν και το ξέρεις

Ανήλικη: Μετά, όχι

25χρονη: Πάρε 150 εσύ, 150 πες της

Ανήλικη: Ρε φίλε και εσύ να βγάλεις 100 και να μην κάνεις τίποτα, είναι άδικο, γιατί έτσι;

25χρονη: Σου απάντησε η …;

Ανήλικη: Αν είναι πάω σε άλλους, κανονίζω και συζητάμε

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share