Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

«Μαυρίλα» μετά την Καθαρά Δευτέρα από τον Τάσο Αρνιακό: «Ξεχάστε τον ηλιόλουστο ουρανό, από την επόμενη κιόλας μέρα έρχεται...»

Έρχονται και πάλι έντονα φαινόμενα

18 Μαρτίου 2024 14:08
«Μαυρίλα» μετά την Καθαρά Δευτέρα από τον Τάσο Αρνιακό: «Ξεχάστε τον ηλιόλουστο ουρανό, από την επόμενη κιόλας μέρα έρχεται...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στον καιρό και το τι πρέπει να περιμένουμε, μετά την Καθαρά Δευτέρα (18/3), με τον έμπειρο μετεωρολόγο να επισημαίνει, ότι ένα νέο σύστημα θα μας επισκεφθεί από τα δυτικά.

Όπως τονίζει μέσω του ΑΝΤ1, μετά τον ηλιόλουστο ουρανό νωρίτερα, όπως τον ανέφερε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αύριο (19/3) θα υπάρξει μεταβολή από τα δυτικά προς τα κεντρικά τουλάχιστον με βροχές και καταιγίδες, που θα φτάσουν και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς, ενώ και την Τετάρτη (20/3) θα επικρατήσουν παρόμοιες συνθήκες, για να έρθει η βελτίωση από Πέμπτη (21/3) με μεσημεριανή και απογευματινή αστάθεια.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα 18/3: Καθαρά Δευτέρα με καθαρό ουρανό και άνοδο της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα μπορέσουν να πετάξουν χαρταετό

Καιρός σήμερα: Η Καθαρά Δευτέρα (18/3) έρχεται για φέτος με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίες και καθαρό ουρανό, χωρίς να σημειωθούν φαινόμενα στα περισσότερα σημεία της χώρας, ενώ αρκετές περιοχές θα μπορέσουν να πετάξουν και χαρταετό.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρξουν στην Κρήτη μόνο λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στα υπόλοιπα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάλυση για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share