Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

«Υγρό μέτωπο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Από πολύ νωρίς το πρωί σκάει σε περιοχές…»

Ποιοι θα ξυπνήσουν με βροχή

9 Μαρτίου 2024 14:03
«Υγρό μέτωπο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Από πολύ νωρίς το πρωί σκάει σε περιοχές…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Βροχές μεν, σύντομες δε, θα χαρακτηρίσουν το πρωινό της Κυριακής (10/3), σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Mega.

«Η Κυριακή ξεκινά με βροχές στη Δυτική Ελλάδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ αυτά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και θα επικρατήσει ανοιξιάτικη μέρα σε όλη την Ελλάδα, με υψηλές θερμοκρασίες. Ίδιο το σκηνικό και την Δευτέρα, δείχνοντας πως μάλλον μπαίνει μια εξαιρετική εβδομάδα από πλευράς συνθηκών», επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Δείτε επίσης: «Τελείωσε» τα σενάρια ο Τάσος Αρνιακός: «Οριστικά ο χιονιάς μέσα στην Αποκριά…»

Αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Καμία σχέση με τον χειμώνα: «Πύλη χιονιού» πριν το Πάσχα από τα Μερομήνια!

Μερομήνια 2024: Χειμώνα διαρκείας ενώ... τελείωσε ο χειμώνας, με χιόνια ακόμη και λίγο πριν το Πάσχα προβλέπουν για φέτος τα Μερομήνια!

Τα στοιχεία που έρχονται από τις αναλύσεις των ειδικών πάνω στα Μερομήνια, δείχνουν βαρύ τελευταίο 10ήμερο Γενάρη, κάτι που επιβεβαιώνεται με τις μέχρι στιγμής συνθήκες, καθώς επίσης και πολύ κρύο Φλεβάρη. Από την άλλη, με καλό καιρό αναμένονται οι Απόκριες και όλος ο Μάρτιος. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα τέλη εκείνου του μήνα, όπως και οι αρχές Απριλίου.

Αυτή είναι και η κακοκαιρία που δείχνει πως θα φέρει τα τελευταία χιόνια στη χώρα για το 2024, οπότε το χειμωνιάτικο σκηνικό καταλαβαίνουμε πως μπορεί να άργησε να έρθει, αλλά θα κρατήσει παραπάνω από το συνηθισμένο. Θυμίζουμε πως το Πάσχα φέτος πέφτει στις 5 του Μάη και το περιμένουμε ιδιαίτερα... καλοκαιρινό.

Μερομήνια 2024: Ο καιρός του επόμενου 2μήνου

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share