Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Δυο πλημμύρες σε μισό χρόνο: «Φούσκωσε» ξανά ο Πηνειός από τις βροχές - Κοιτούν απεγνωσμένοι οι Θεσσαλείς

Είμαστε αδιόρθωτοι!

1 Μαρτίου 2024 13:29
Δυο πλημμύρες σε μισό χρόνο: «Φούσκωσε» ξανά ο Πηνειός από τις βροχές - Κοιτούν απεγνωσμένοι οι Θεσσαλείς
Από Εύη Κουρίδου

Ξανά μανά τα ίδια βιώνουν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είναι σε εξέλιξη από χθες το βράδυ της Πέμπτης (29/2).

Ο Πηνειός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με συνεργεία της Περιφέρειας να βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πλημμύρισε ξανά ο Πηνειός από τις βροχές στα Τρίκαλα

Πλημμύρισε ξανά ο Πηνειός από τις βροχές στα Τρίκαλα

Πλημμύρισε ξανά ο Πηνειός από τις βροχές στα Τρίκαλα

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο: Ισχυρό καιρικό «κοκτέιλ» με κεραυνούς, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους έως 8 μποφόρ

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, που εκδόθηκε χθες Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίο συνεχίζονται έως το πρωί του Σαββάτου (2/3) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Δείτε επίσης: 30 ημέρες ψύχους από τα Μερομήνια: Σφοδρή καιρική μεταβολή την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share