Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

24ωρο «νερό» στην Αθήνα: Ο Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαίωσε το απευκταίο για την πρωτεύουσα!

Ο μετεωρολόγος έδωσε το στίγμα των επόμενων ωρών

20 Φεβρουαρίου 2024 21:27
24ωρο «νερό» στην Αθήνα: Ο Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαίωσε το απευκταίο για την πρωτεύουσα!
Φωτογραφία δεξιά: (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Ο Γιάννης Καλλιάνος προχώρησε σε απόλυτη επιβεβαίωση όσων είχαν προαναγγείλει όλοι οι μετεωρολόγοι τις τελευταίες μέρες και οι βροχές καταφθάνουν και επίσημα αύριο (21/2) στην Αθήνα.

Η πρωτεύουσα θα δει επέκταση της πυκνής συννεφιάς και των τοπικών καταιγίδων, ενώ αυτό το σκηνικό δείχνει να διατηρείται για αρκετές ώρες και να μετακινείται εκτός Αττικής την Πέμπτη.

«Τετάρτη με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά ποτιστικού χαρακτήρα. Χωρίς να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Πυκνή συννεφιά στην Αττική. Από 8 έως και 18 βαθμούς θα δούμε θερμοκρασιακά. Νερό θα δούμε στην Αθήνα, αλλά όχι σε μεγάλη ένταση.

Κάπως έτσι θα κυλήσει και η Πέμπτη, ενώ και η Παρασκευή έτσι θα μπει τις πρωινές ώρες, ωστόσο οι βροχές θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι και μπορούμε να πούμε ότι είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο μετεωρολόγος του MEGA.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο:

Σκληρή «Πασχαλιά» από τα Μερομήνια: «Για εβδομάδες ολόκληρες να πλήξουν τη χώρα…»

Μερομήνια 2024: Πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας προβλέπουν τα μερομήνια, πότε θα κάνει τσουχτερό κρύο ή θα χιονίσει. Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα και πότε θα έρθουν οι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες.

Παρότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται για επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, τα μερομήνια καταγράφουν τάσεις. Ο Μάρτιος θα είναι ηπιότερος από άλλες χρονιές, ωστόσο μετά τα μέσα του μήνα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους, ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο χειμώνας έρχεται αργά: Μάρτης με πυκνό χιόνι στην Ελλάδα - Ο πιο δύσκολος μήνας του χρόνου

Μερομήνια 2024: Η εξέλιξη του καιρού ανά μήνα

Απρίλιος

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share