Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Το «Σπίτι των Ονείρων» της δομής και το υπέρογκο ποσό που συγκεντρώθηκε από 6ωρη συναυλία για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του Πολυχρονόπουλου (video)

Οι λογαριασμοί, το PayPal και ο σκοπός που έμεινε... στα λόγια

5 Φεβρουαρίου 2024 17:22
«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Το «Σπίτι των Ονείρων» της δομής και το υπέρογκο ποσό που συγκεντρώθηκε από 6ωρη συναυλία για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του Πολυχρονόπουλου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άλλος Άνθρωπος: Δεν ήταν μόνο τα κουτιά εράνου σε κάθε πάγκο. Δεν ήταν μόνο οι συνεχείς εκκλήσεις μέσω των σόσιαλ… Ούτε οι δωρεές των ανθρώπων χέρι με χέρι.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος συγκέντρωνε με κάθε μέσο χρηματικά ποσά, διοργανώνοντας μέχρι και διαδικτυακή συναυλία την εποχή του κορωνοϊού με 45 καλλιτέχνες.

Ο κόσμος μπορούσε να καταθέσει ό,τι ήθελε στους αναρτημένους λογαριασμούς ενώ υπήρχαν και κουπόνια των 10 ευρώ όπως λέει πρώην εθελοντής.

«Τα εισιτήρια που μοίραζαν με έναν περίεργο τρόπο, με το έτσι θέλω. Ρωτούσα και άλλους εθελοντές για ποιο λόγο είναι τόσο επιθετικοί να πάρουμε εισιτήρια των 10 ευρώ», καταγγέλλει πρώην εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας.

Η συναυλία αυτή που διήρκησε 6 ώρες είχε έναν σκοπό. Να αποκτήσει ο άλλος άνθρωπος το δικό του σπίτι, το σπίτι των ονείρων όπως το αποκαλούσε τόσο ο Πολυχρονόπουλος όσο και η ξανθιά γυναίκα που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον συντονισμό της συναυλίας.

Σε ερώτηση για το αν μπορούσαν να δώσουν τρόφιμα και ρούχα αντί χρημάτων οι εθελοντές, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έλεγε πως λόγω κορωνοϊού θα δεχόταν μόνο συσκευασμένα προϊόντα.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Μουζουράκη, την Ευρυδίκη, την Ελένη Δήμου και την Ανδριάνα Μπάμπαλη ένωσαν τις φωνές τους για να βοηθήσουν αφιλοκερδώς το σπουδαίο έργο της κοινωνικής κουζίνας.

Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γιατί το σχέδιο ήταν μεγαλόπνοο, όπως τουλάχιστον το είχε περιγράψει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι, «το Σπίτι των Ονείρων». Το είχαμε στην οδό Πλαταιών, στον Κεραμεικό, αλλά το χάσαμε γιατί πουλήθηκε το κτίριο. Γι’ αυτό και οραματιζόμαστε έναν νέο χώρο συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα σκάκι για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, να έχουμε μία ή δύο φορές την εβδομάδα δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από έμπειρο ψυχολόγο, να δημιουργήσουμε ένα Ωδείο, προκειμένου όσοι θέλουν να μπορούν να μάθουν ένα μουσικό όργανο», έλεγε ο ίδιος.

Αυτό το Σπίτι των Ονείρων λοιπόν θα γινόταν μόνο με την οικονομική συνεισφορά του κόσμου… Τόσο ο λογαριασμός PayPal όσο και ο λογαριασμός της μητέρας του βρίσκονταν σε περίοπτη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικτυακής συναυλίας, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Τα 7.000 ευρώ στο PayPal

Ο Πολυχρονόπουλος έδειχνε από το κινητό του το ποσό των 7.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε μόνο στο PayPal. Στον λογαριασμό της μητέρας του μαζευτήκαν άλλα τόσα με το συνολικά έσοδα να αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Η συναυλία έγινε στις 21 Φεβρουαρίου του 2021. Λίγες μέρες μετά, στις 5 Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανέβαζε φωτογραφίες από τον χώρο των ονείρων… όπως τον αποκαλούσε.

«Σαλαμίνος 43-45. Αυτός είναι ο χώρος που θα μεταμορφωθεί σε χώρο των ονείρων του Άλλου Ανθρώπου. Ξεκινάμε από αύριο», έγραφε στις αναρτήσεις του.

Κι ενώ ανέβαζε φωτογραφίες από τις εργασίες και τα κλειδιά του κτιρίου που πήρε στο χέρι… άνθρωποι της γειτονιάς λένε πως τον είδαν μια βδομάδα μετά να παίρνει τα πράγματα του και να γίνεται καπνός.

Ο λόγος που λέει ότι δεν θα δώσει καμία αναφορά στο που θα πάνε τα 15.000 ευρώ που μαζεύτηκαν είναι διάφορα σχόλια χρηστών στο ίντερνετ που ρωτούσαν να μάθουν πόσα χρήματα μαζεύτηκαν και πού θα κατέληγαν.

«Όμορφη η πώληση εντυπώσεων μέσω της συναυλίας αλλά εάν ο Κωστάκης δεν δημοσιεύσει ακριβώς πόσα έσοδα έβγαλε από αυτό και που ακριβώς τα διέθεσε… τότε απλά διέπραξε οικονομικό κακούργημα κατά του ελληνικού δημοσίου. Όταν μια κοινωνική κουζίνα δεν δημοσιεύει οικονομικά δεδομένα, τότε απλά είναι πλυντήριο ξεπλύματο».

Το σχόλιο αυτό δεν έλαβε απάντηση με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο πάντως να διαβεβαιώνει σε συνεντεύξεις του ότι τα έσοδα από την συναυλία προορίζονταν για το «σπίτι των Ονείρων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share