Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Αναταραχή στην αγορά: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιές με χοιρινό κρέας - Θετικές στη σαλμονέλα

Απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας

4 Ιανουαρίου 2024 09:48
Αναταραχή στην αγορά: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιές με χοιρινό κρέας - Θετικές στη σαλμονέλα
Από Εύη Κουρίδου

Αποσύρει από την αγορά σεφταλιές με χοιρινό κρέας ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, εφόσον διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας. Ενώ, προ ημερών απέσυρε χυλοπίτες.

Συγκεκριμένα ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιές με χοιρινό κρέας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Καμπανάκι Κλέαρχου Μαρουσάκη για τα Θεοφάνεια: «Μεγάλη προσοχή! Προ των πυλών κακοκαιρία τύπου "Π"» (Video)

Με καλό καιρό θα φύγουν οι εκδρομείς των Θεοφανείων σήμερα Πέμπτη (4/1) και αύριο Παρασκευή (5/1), όμως, το σκηνικό του καιρού φαίνεται ότι θα αλλάξει από το απόγευμα του Σαββάτου (6/1), όπως ανέφερε στην πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Επίσης, "λευκές" ημέρες προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός για την εξέλιξη του καιρού.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός σήμερα Πέμπτη (4/1) θα είναι αίθριος, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, όμως θα σημειωθούν και κάποιες συννεφιές προς τα δυτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι 17 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική για σήμερα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί στα 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα αγγίξει του 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, με αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν λίγες συννεφιές κατά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 17 βαθμούς.

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Αύριο Παρασκευή (5/1) παραμονή Θεοφανίων ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, με λίγες κατά τόπους συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές, προς το βόρειο Ιόνιο.

Όμως, ανήμερα των Θεοφανίων, το Σάββατο (6/1) ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγάλη προσοχή στους νοτιάδες που θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή (7/1), θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί βροχής και αναμένεται να έχουμε κακοκαιρία τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να προσεγγίσουμε τα 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ παρόμοιο το σκηνικό θα είναι κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share