Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πολική «απειλή» από τον Θοδωρή Κολυδά - «Έρχεται πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό και...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

29 Δεκεμβρίου 2023 22:32
Πολική «απειλή» από τον Θοδωρή Κολυδά - «Έρχεται πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Βόρεια Ευρώπη, ενώ σε όλα τα νότια αναπτύσσεται αντικυκλώνας.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, στην Ελλάδα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις μέχρι την Πρωτοχρονιά με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ στα πελάγη.

Επιβεβαιώνονται πανnγυρικά τα Μερομήνια 2024: Το «στρώνει» ακόμα & μέσα στην Αθήνα – Τóτε θα παγώσει όλη η χώρα

Η νέα χρονιά του 2024 θα ξεκινήσει με άγριες διαθέσεις και καιρικές συνθήκες που θα είναι δύσκολες. Οι προβλέψεις για τον καιρό του 2024 δεν είναι ευνοϊκές, σύμφωνα με τα Μερομήνια.

Αναμένονται πλημμύρες και χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και έντονες χιονοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές.

Παρόλα αυτά, ο μήνας Μάρτιος θα είναι πιο ήπιος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ωστόσο, προς το τέλος του μήνα θα επανέλθει η ψυχρή καιρική παράγοντας.

Διαβάστε ακόμα: «Χιόνια παντού! Έρχεται η Θαμπή Πρωτοχρονιά»: Aνατροπή με τον καιρό, λάθоς οι προβλέψεıς, προεıδοποιεί ο Θοδωρής Κολυδάς

Μερομήνια: Τι δείχνουν για το 2024

Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share