Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Βασίλης Καρράς: Με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» το τελευταίο αντίο - Ποιοι επώνυμοι ήταν παρόντες και το «καλή αντάμωση άρχοντα και μεγάλε δάσκαλε» που ακούστηκε (video)

Το τελευταίο μεγάλο χειροκρότημα στον σπουδαίο Έλληνα τραγουδιστή - Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

26 Δεκεμβρίου 2023 17:38
Βασίλης Καρράς: Με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» το τελευταίο αντίο - Ποιοι επώνυμοι ήταν παρόντες και το «καλή αντάμωση άρχοντα και μεγάλε δάσκαλε» που ακούστηκε (video)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια παραμονή Χριστουγέννων, μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε με την υγεία του.

Πλήθος κόσμου, απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα, πολιτικοί και καλλιτέχνες, έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ερμηνευτή.

Με δάκρυα και χειροκροτήματα χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτισαν τον Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε η κηδεία του, μέσα σε κλίμα οδύνης. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, όταν μπάντα του μεγάλου καλλιτέχνη έπαιξε το «νύχτα ξελογιάστρα» και το «δεν πάω πουθενά», τραγούδια που αγαπήθηκαν τόσο δυνατά από τους θαυμαστές του. Συντετριμμένες η σύζυγός του και η κόρη του, που έχασαν τον δικό τους άνθρωπο. Η οικογένεια του έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, δίνοντας δύναμη ο ένας στον άλλον.

«Καλό ταξίδι άρχοντα», «Σ΄αγαπάμε, καλό παράδεισο», «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού» είναι μερικά από τα μηνύματα και τα λόγια του κόσμου, που είπε το «ύστατο χαίρε» στον Βασίλη Καρρά την Τρίτη (26.12.23), ενώ αύριο θα γίνει η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Από νωρίς το πρωί ουρές έχουν σχηματιστεί για το λαϊκό προσκύνημα, που έχει παραταθεί έως το βράδυ.

Στεφάνια έστειλαν πολλοί καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως η Καίτη Γαρμπή, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Νότης Σφακιανάκης, αλλά και η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή τους έτσι όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Δεν υπάρχουν λόγια. Όλες οι ηλικίες κλαίνε. Ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που έβαλε επί δεκαετίες τη νεολαία στο τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. «Θα τον αγαπάω και θα τον σκέφτομαι πάντα», δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου. «Αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες, έδινε συμβουλές, θα τον θυμόμαστε για πάντα», είπε ο Πέτρος Ιακωβίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share