Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Ολική «τούμπα» στα δεδομένα για την Πρωτοχρονιά - Ο Τάσος Αρνιακός επιβεβαίωσε τα χειρότερα!

Συναγερμός από τον έμπειρο μετεωρολόγο!

25 Δεκεμβρίου 2023 20:15
Ολική «τούμπα» στα δεδομένα για την Πρωτοχρονιά - Ο Τάσος Αρνιακός επιβεβαίωσε τα χειρότερα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός - Ολική ανατροπή για την Πρωτοχρονιά: Τι αναμένεται να συναντήσουμε με τον καιρό σε λίγες μέρες, σε μία από τις πιο ξεχωριστές μέρες του χρόνου;

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Αρνιακός επισήμανε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ότι αν και τα Χριστούγεννα ήταν ζεστά, η κατάσταση θα αλλάξει σημαντικά μια εβδομάδα αργότερα, στην Πρωτοχρονιά.

Καθώς όπως αναφέρει σχεδόν πάντα όταν έχουμε ζεστά Χριστούγεννα, ο καιρός μια εβδομάδα μετά και ειδικότερα την Πρωτοχρονιά είναι αρκετά διαφορετικός. Κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο Θοδωρής Κολυδάς!

Τάσος Αρνιακός: Τι να περιμένουμε την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, μετά την 30η Δεκεμβρίου αναμένεται σημαντική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες. Ένας απότομος μετασχηματισμός αναμένεται να φέρει χιόνια και έντονο ψύχος ακόμα και σε περιοχές με χαμηλή υψόμετρο, ανατρέποντας έτσι το ανοιξιάτικο κλίμα που είχε επικρατήσει μέχρι τότε. Όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται πολύ περισσότερο κρύο και θα νιώσουμε πραγματικό χειμώνα.

Τάσος Αρνιακός: Η αναλυτική του πρόγνωση

«Θα πέσει βαρύς χιονιάς...»: Προειδοποιούν τα Μερομήνια για το «τσουχτερό» κρύο που έρχεται

Θα πέσει βαρύς χιονιάς προειδοποιούν τα Μερομήνια με το τσουχτερό κρύο να έρχεται. Ποιος είναι ο μήνας που θα «παγώσει» την Ελλάδα;

Μερομήνια – Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Μερομήνια – Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μερομήνια – Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μερομήνια – Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μερομήνια 2024: Ανησυχία για το φαινόμενο «La Niña»

Ανατροπή φαίνεται ότι θα έχουμε τελικά στις προβλέψεις για τον καιρό του φετινού χειμώνα.

Και αυτό διότι αναμένεται νωρίτερα φέτος το κρύο στην Ευρώπη και με μεγαλύτερη διάρκεια!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η μετεωρολογική υπηρεσία της ΕΕ προειδοποιώντας μάλιστα πως το καιρικό φαινόμενο ”La Niña”, καθιστά το κρύο, την άπνοια και την ξηρασία, ως πιο πιθανά σενάρια.

Ειδικότερα, μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο χειμώνας θα έρθει κάπως… νωρίτερα και πιο κρύος

Αυτό αν συμβεί επιβάρυνε το κόστος ζωής, εντείνοντας τις ανησυχίες γύρω από τη θέρμανση και τα αποθέματα αερίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ένα κρύο και ξηρό κύμα το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, είναι πιο πιθανό, εξαιτίας της φετινής La Niña – ενός ισχυρού καιρικού μοντέλου που επηρεάζεται από τις ψυχρότερες θερμοκρασίες στον Ειρηνικό.

Το μόνο θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως είναι ότι ένα τυπικό έτος La Niña φέρνει αρχικά πολύ κρύες περιόδους αλλά στην συνέχεια φέρνει θερμότερους δυτικούς ανέμους που ίσως ανεβάσουν τις θερμοκρασίες στην Ευρώπη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share