Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Χαμός στα Βριλήσσια: Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες - «Είμαι εθισμένος στην π@ρν@γρ@φί@» (Video)

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη για παράβαση προσωπικών δεδομένων

11 Δεκεμβρίου 2023 11:25
Χαμός στα Βριλήσσια: Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες - «Είμαι εθισμένος στην π@ρν@γρ@φί@» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καταστηματάρχης συνελήφθη στα Βριλήσσια επειδή είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες του μαγαζιού του με τις οποίες παρακολουθούσε τόσο τις πελάτισσες, όσο και τις εργαζόμενες του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha,ο 49χρονος καταστηματάρχης είχε εγκαταστήσει δύο κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες της επιχείρησής του. Μάλιστα ήταν επιμελώς κρυμμένες σε αθέατο σημείο καθώς ο επιχειρηματίας τις είχε τοποθετήσει πίσω από καλωδιώσεις με μονωτική ταινία.

Διαβάστε επίσης: Τρόμος στη Θεσσαλονίκη - Κάμερα ασφαλείας δείχνει διαρρήκτες να αλωνίζουν ανενόχλητοι μέσα σε σπίτι

«Είμαι εθισμένος στην π@ρν@γρ@φί@»

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη για παράβαση προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε την πράξη του και είπε στους αστυνομικούε που τον συνέλαβαν πως είναι εθισμένος στην π@ρν@γραφία.

Κρυφή κάμερα: Πως να καταλάβετε αν υπάρχει στο χώρο

Έχεις σκεφτεί και εσύ πολλές φορές αν στα ξενοδοχεία ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που πηγαίνεις έχει κρυφές κάμερες. Τότε είναι στο κατάλληλο άρθρο. Τι να κάνετε σε περίπτωση που τις εντοπίσετε.

1. Ψάξτε

Όταν ψάχνετε για κρυφές κάμερες, ξεκινήστε από χώρους όπως μπάνια και υπνοδωμάτια, λέει ο Bombace. Οι οικοδεσπότες της Airbnb επιτρέπεται να έχουν κάμερες στα σπίτια τους, αλλά πρέπει να ενημερώνουν τους επισκέπτες και οι κάμερες δεν πρέπει να τοποθετούνται σε ιδιωτικούς χώρους, τονίζει.

Σχεδόν όλες οι κρυφές κάμερες είναι κρυμμένες σε οικιακές συσκευές, φώτα, θερμοστάτες, ρολόγια, ραδιόφωνα, είπε ο Bombace. «Κοιτάξτε και δείτε αν κάτι φαίνεται να είναι ασυνήθιστο και μετά επιθεωρήστε το από πιο κοντά», είπε. Οι περισσότερες κάμερες συνδέονται με μια ηλεκτρική «πηγή» ή μια ηλεκτρονική συσκευή, πρόσθεσε ο Bombace.

Είπε ότι το πρώτο πράγμα που κάνει σε ένα υπνοδωμάτιο είναι να αποσυνδέει το ρολόι-ραδιόφωνο και να το βάζει σε ένα συρτάρι. Ο Michael O'Rourke, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων ασφαλείας Advanced Operational Concepts, είπε ότι κάνει ακριβώς το ίδιο.

Ακόμη και καλά κρυμμένες κάμερες θα έχουν μια μικρή ποσότητα ανακλαστικού γυαλιού από τον φακό, είπε ο Bombace.«Εάν χρησιμοποιείτε φακούς και ρίχνετε τι φως κάπουπου πιστεύετε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να έχουν κρύψει μία κάμερα, θα δείτε μια αντανάκλαση εκεί, κι αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανιχνεύσετε εάν υπάρχει κάμερα», είπε.

2. Ελέγξτε το δίκτυο Wi-Fi

Μια κρυφή κάμερα πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε ένα τοπικό δίκτυο Wi-Fi για να μπορεί να λειτουργήσει εξ αποστάσεως, είπε ο Bombace. Οι εφαρμογές σάρωσης Wi-Fi όπως το Fing μπορούν να αναγνωρίσουν συσκευές στο δίκτυο που βρίσκονται κάμερες, τόνισε.

Όσοι κρύβουν κάμερες μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα ξεχωριστό δίκτυο Wi-Fi για να μεταδώσουν ζωντανά βίντεο, αλλά οι εφαρμογές σάρωσης Wi-Fi μπορούν να εντοπίσουν πόσα δίκτυα υπάρχουν σε μια κατοικία, είπε ο Bombace. Ο Kody Kinzie, ερευνητής ασφάλειας στην εταιρεία ασφάλειας δεδομένων και ανάλυσης Varonis, προειδοποίησε ότι ένας σαρωτής δικτύου μπορεί να μην καταγράφει τα πάντα.

«Το επόμενο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε συσκευές που μεταδίδουν το δικό τους όνομα δικτύου», είπε. Συνέστησε τη χρήση εφαρμογών όπως το WiGLE για την εύρεση συσκευών που «μεταδίδουν κάποιο είδος ονόματος δικτύου Bluetooth και Wi-Fi», πρόσθεσε ο Kinzie.

κάμερες σε ξενοδοχείο

3. Αγοράστε έναν ανιχνευτή κάμερας

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, οι ανιχνευτές κάμερας κατασκοπείας μπορούν να πραγματοποιήσουν σάρωση για ραδιοσυχνότητες που είναι συνδεδεμένες σε κρυφές κάμερες. Αυτά μπορούν εύκολα να αγοραστούν από το διαδίκτυο, σε ιστότοπους όπως το Amazon ή το AliExpress.

Αλλά ο O'Rourke σημείωσε ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο εάν η κρυφή κάμερα μεταδίδει δεδομένα.

«Πολλοί έχουν κάρτες SD που αποθηκεύουν δεδομένα τα οποία ανακτώνται αφού φύγει κάποιος», είπε ο O'Rourke. «Και έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν». Ο Bombace πρόσθεσε ότι ενώ είναι εύκολο να αγοραστεί ένας σαρωτής ραδιοσυχνοτήτων, οι φθηνότεροι δεν είναι τόσο καλοί. «Οι καλύτεροι κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια ή και πάνω από 1.000», επισήμανε.

Τι να κάνετε αν εντοπίσετε κάμερα

Αφού εντοπίσετε μια κάμερα, αποσυνδέστε την αμέσως χωρίς να την καταστρέψετε, επειδή το υλικολογισμικό της κάμερας μπορεί να περιέχει πληροφορίες αναγνώρισης, όπως διαπιστευτήρια σύνδεσης και το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο ήταν συνδεδεμένο, αναφέρει ο Kinzie.

Ο O'Rourke είπε ότι οι κρυφές κάμερες που βρίσκονται σε δωμάτια ξενοδοχείων θα πρέπει να αναφέρονται στη ρεσεψιόν. «Μόλις βρείτε μια κάμερα σε ένα δωμάτιο, δεν θα εμπιστευόμουν κανένα άλλο δωμάτιο σε ολόκληρο το ξενοδοχείο», τονίζει ο ίδιος.

Ο Bombace συνέστησε επίσης να γίνει αναφορά και στην αστυνομία, ακόμη και αν είναι μόνο για λόγους τεκμηρίωσης, σε περίπτωση που ακολουθήσουν δικαστικές ή ποινικές διώξεις.

«Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε αναφορά στην Airbnb, ώστε να αποτρέψουν αυτό το άτομο από το να ξανακάνει», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share