Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Κάμερα ασφαλείας δείχνει διαρρήκτες να αλωνίζουν ανενόχλητοι μέσα σε σπίτι

Έκαναν τον χώρο φύλλο και φτερό

6 Δεκεμβρίου 2023 12:04
Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Κάμερα ασφαλείας δείχνει διαρρήκτες να αλωνίζουν ανενόχλητοι μέσα σε σπίτι
Από Εύη Κουρίδου

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τις κινήσεις διαρρηκτών που εισέβαλαν με κουκούλες και λουστούς σε σπίτι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, οι δράστες ψάχνουν όλο το σπίτι ενώ ένας κρατάει στο χέρι του έναν πυροσβεστήρα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κρυφή κάμερα δείχνει 13χρονο να στέκεται πάνω από την κοιμισμένη μητέρα του πριν τη σκοτώσει με μαχαίρι

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι δράστες ξάφρισαν από το σπίτι διάφορα αντικείμενα.

Απίστευτη κατάντια: Έκλεψαν το ελαιόλαδο για τα καντήλια από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης (video)

Το ελαιόλαδο συνεχίζει το ανοδικό του ράλι και επιτήδειοι επιχειρούν να κλέψουν ποσότητες με όποιο τρόπο μπορούν. Ακόμα και σε νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται κλοπές, που σχετίζονται με τον πράσινο «χρυσό».

Οι περισσότεροι από εκείνους που άφηναν ελαιόλαδο σε νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη, έχουν αλλάξει τακτική. Όπως αποκαλύπτει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής, επειδή τα μπουκαλάκια με λάδι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο ορισμένων, οι συγγενείς νεκρών, αναγκάζονται να τα παίρνουν στα σπίτια τους. Πλέον δεν τα αποθηκεύουν σε ντουλάπια πάνω από τα μνήματα, όπως έκαναν μέχρι και πριν από λίγο διάστημα. Κάποιοι άλλοι αγοράζουν παραφινέλαιο.

Δείτε επίσης: Σας κορόιδεψαν με το ελαιόλαδο; Το αλάνθαστο κόλπο για να καταλάβετε αν είναι νοθευμένο

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στην τιμή του παρθένου ελαιόλαδου έχουν προκαλέσει παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες δεν έχουν σταματημό. Επιτήδειοι κλέβουν λάδι από τάφους σε νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, με τα περιστατικά να είναι πλέον καθημερινά.

Οι αυξήσεις στο λάδι έχουν φτάσει στο απροχώρητο με τους ανθρώπους να κουβαλούν μπουκάλια πάνω τους αντί να το αποθηκεύουν σε ντουλάπια πάνω από τα μνήματα όπως συνηθιζόταν.

Ο Γιώργος Αβαρλής, δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε στο OPEN ότι τον τελευταίο καιρό στα μεγαλύτερα κοιμητήρια της πόλης κλέβουν καθημερινά μπουκαλάκια με λάδι. Μάλιστα, όπως είπε υπάρχουν άτομα που πλέον αγοράζουν παραφινέλαιο γιατί δεν αντέχει το πορτοφόλι τους αλλά και η υπομονή τους κάτι άλλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share