Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση - Πρόβλημα οι αιμορραγίες

«Διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», αναφέρει η ενημέρωση του Γενκού Κρατικού Νικαίας

9 Δεκεμβρίου 2023 12:44
Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση - Πρόβλημα οι αιμορραγίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε νέο ιατρικό ανακοινωθέν προχώρησε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τον 31χρονο αστυνομικό, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη. Ο ίδιος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι αιμορραγίες εξακολουθούν να είναι πρόβλημα.

Σε αυτό γίνεται λόγος για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει:

Ρέντη αστυνομικός

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό κα πέριξ του τραύματος».

Επεισόδια στου Ρέντη: Προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για πυρίτιδα - Εντοπίστηκε μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη που πέταξε ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα στο Ρέντη, οδηγώντας στην εντατική το άτυχο θύμα με βαρύ τραύμα στον μηρό. Παράλληλα, δείτε τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για πυρίτιδα, ενώ εντοπίστηκε και μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου για τις έρευνες γύρω από τα τραγικά γεγονότα στου Ρέντη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως ορισμένοι από τους προσαχθέντες «αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, είτε τη λήψη DNA είτε να δώσουν δείγμα για την ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια τους». «Για όλη αυτή τη διαδικασία έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία», σημείωσε η ίδια.

Μάλιστα, η κυρία Δημογλίδου επεσήμανε ότι υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί.

Απαντώντας δε στο ερώτημα, τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης, δήλωσε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Σύμφωνα με την ίδια, βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ εξήγησε πως, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Την ίδια ώρα, ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Μάλιστα, σήμερα από τις 8:30 το πρωί έχει ξεκινήσει η αιμοδοσία για τον άτυχο αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται πως τραυματίστηκε στου Ρέντη, όταν άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share