Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Αυστραλός ΥouΤuber περπάτησε νύχτα στην Ομόνοια και σοκαρίστηκε - «Ο χειρότερος δρόμος που έχω περπατήσει»

Έμεινε άφωνος από τα όσα αντίκρισε στο κέντρο της Αθήνας

5 Δεκεμβρίου 2023 11:20
Αυστραλός ΥouΤuber περπάτησε νύχτα στην Ομόνοια και σοκαρίστηκε - «Ο χειρότερος δρόμος που έχω περπατήσει»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μόνο κολακευτικές δεν είναι οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την Ομόνοια, όπου ένας Αυστραλός YouTuber περιπλανήθηκε τη νύχτα καταγράφοντας σοκαριστικά πλάνα, με δεκάδες ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών στη μέση του δρόμου.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας το βίντεο, ο YouTuber Spanian συστήνεται λέγοντας ότι κατάγεται από το Σίδνεϋ και ότι πέρασε μεγάλο μέρος της νιότης του μπαινοβγαίνοντας σε φυλακές. Πλέον, φτιάχνει βίντεο που τον δείχνουν να περπατά σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών, φέροντας στο φως όσα συμβαίνουν εκεί όταν πέφτει το σκοτάδι.

Δείτε επίσης: Η Αθήνα του 2030: Γραμμή 4 του Μετρό - Οι νέες πλατείες σε Ακαδημία, Αλεξάνδρας, Δικαστήρια, Κυψέλη (photos)

Όπως θα δείτε στον λογαριασμό του στο YouTube, υπάρχουν βίντεο από κακόφημες γειτονιές, όπου η εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών καλπάζουν.

Και παρά το γεγονός ότι ο YouTuber Spanian έχει επισκεφθεί πολλές τέτοιες γειτονιές, δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή του για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας όταν νυχτώνει, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς» που έχει βρεθεί ποτέ.

Μάλιστα, το 17λεπτο βίντεο του Spanian για την Ομόνοια ανέβηκε στο YouTube στις 27 Νοεμβρίου και ήδη αγγίζει τις 550.000 προβολές.

Κατά την περιήγησή του στα στενά γύρω από την Ομόνοια, ο YouTuber καταγράφει ανθρώπους να κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών μέσα στον δρόμο, άλλους να κείτονται στα πεζοδρόμια, κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια και «εκατοντάδες οίκους ανοχής», όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα «όπου να ‘ναι», μεθυσμένοι που βρίζουν περαστικούς, γκράφιτι που έχουν σκεπάσει τους τοίχους, συμπληρώνουν το σκηνικό.

Στα πλάνα που καταγράφει με την κάμερά του, ο ίδιος εμφανίζεται σοκαρισμένος από το θέαμα στην Ομόνοια, με σύριγγες πεταμένες στον δρόμο και ομάδες ανθρώπων να κάνουν χρήση ναρκωτικών όπου βρουν. Μάλιστα, ο ίδιος παρατήρησε ότι πολλοί από τους ναρκομανείς είναι μεγάλης ηλικίας.

Όπως αναφέρει ο YouTuber, μια από τις συμβουλές που δίνονται συνήθως σε τουρίστες όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια τη νύχτα.

Από την πλευρά του, ο Spanian διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Παράλληλα, κάνει αναφορά και στα Εξάρχεια και τη σχέση της περιοχής με τους αναρχικούς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα πολύ ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share