Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

«Περιορίζεται ο παγετός! Πολλές βροχές αναμένονται στα...» - Προειδοποίηση από τον Θοδωρή Κολυδά (photo)

Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

27 Νοεμβρίου 2023 13:16
«Περιορίζεται ο παγετός! Πολλές βροχές αναμένονται στα...» - Προειδοποίηση από τον Θοδωρή Κολυδά (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Διήμερη κακοκαιρία αναμένεται αύριο και μεθαύριο στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, γυρίζει προς τον νοτιά ο καιρός και περιορίζεται ο παγετός (σήμερα είχαμε -10°C στη Φλώρινα).

Πολλές βροχές αναμένονται στα δυτικά. Όπως σημειώνει ο ίδιος, στη γενική πρόγνωση υπάρχει ενότητα «προειδοποιήσεις» που είναι καλό να λαμβάνεται υπόψιν χωρίς να είναι απαραίτητη έκδοση εκτάκτου.

«Θερμή εισβολή από τη Πέμπτη 30/11 και μετά...» - Ανατροπή από τον Γιώργο Τσατραφύλλια για την εξέλιξη του καιρού (photo)

Για θερμή εισβολή μετά το τσουχτερό κρύο κάνει λόγω ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο facebook. Με ζέστη φαίνεται ότι θα μπει ο Δεκέμβρης καθώς μετά το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, την Πέμπτη αναμένεται θερμή εισβολή του καιρού η οποία θα ανεβάσει τον υδράργυρος έως και 9 βαθμούς Κελσίου!

Παράλληλα, για τα καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε τις επόμενες μέρες αλλά και τα προβλήματα που άφησε πίσω του το πέρασμα της κακοκαιρίας μίλησε ο Τάσος Αρνιακός.

Ανατροπή από τον Γιώργο Τσατραφύλλια για την εξέλιξη του καιρού

«Καλήμερα και καλή εβδομάδα! Η εμμονή των νοτιάδων ,οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

  • Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα,η δυτική Κρήτη,οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.
  • Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share