Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

72 ώρες στη δίνη της κακοκαιρίας - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποκάλυψε την επέλαση των καταιγίδων!

Alert του μετεωρολόγου για τις επόμενες ημέρες

21 Νοεμβρίου 2023 08:59
72 ώρες στη δίνη της κακοκαιρίας - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποκάλυψε την επέλαση των καταιγίδων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Ολική ανατροπή φαίνεται πως θα έχουμε και αυτή την εβδομάδα στις καιρικές συνθήκες της χώρας μας, αφού εισβάλλουν βροχές και καταιγίδες από απόψε (21/11) και για τρία 24ωρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή (24/11)

Ενώ την Τρίτη (21/11) αναμένεται η μέρα να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα μας απασχολήσει καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη (22/11), οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης: «Πρόβα χιονιά διαρκείας...» - Αποκαλύψεις Μιχάλη Σιούτα για τον καιρό Δεκέμβρη και Γενάρη!

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε ότι η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν ένα φράγμα και εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.

«Λευκή παράλυση» από τα Μερομήνια: «Ιστορικό χαμηλό τον Γενάρη - Στο μάτι του κυκλώνα η Αθήνα»

Μερομήνια: Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το Φθινόπωρο, οι προβλέψεις για τις επερχόμενες μέρες αναφέρουν την άφιξη του χειμώνα για φέτος. Αυτόν τον χειμώνα αναμένεται να φέρει αυστηρές παγωνιές, χιονοπτώσεις και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Παρότι οι μεθοδολογίες που ακολουθούνται για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών δεν έχουν επιστημονική βάση, οι μετρήσεις καταγράφουν τάσεις που υποδεικνύουν έναν δυνατό χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Κώστα Τσουρού, με τίτλο "Ακόμη δεν είδες τίποτα", προβλέπεται χιόνια και πολικό ψύχος για τις μελλοντικές ημερομηνίες. Παρόλα αυτά, τα φετινά Χριστούγεννα δεν αναμένεται να είναι χιονισμένα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αναμένεται η πρώτη χιονόπτωση το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Ειδικά για τον Ιανουάριο προβλέπεται έντονη ψύχρα, με παγωνιά και χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Μερομήνια: Όπως ανέφερε ο αναλυτής καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας

Δεκέμβριος

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περίπου δέκα μέρες θα έχουμε το πρώτο “σοβαρό” κρύο. Θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις οι οποίες από ότι φαίνεται θα κατέβουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας.

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος πιθανώς να είναι και ιστορικός από πλευράς κρύου. Δηλαδή θα σπάσουν κάποια ρεκόρ, με πολικές θερμοκρασίες το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο ενώ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν νότια και θα επηρεάσουν την Αττική, την Εύβοια και πιθανώς και την Πελοπόννησο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share