Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σύμη: Νεκροί τρεις μετανάστες μετά από βύθιση λέμβου - Επέβαιναν 11 άτομα

Στις τρεις σορούς που έχουν ανασυρθεί βρίσκεται μια από τις γυναίκες.

16 Οκτωβρίου 2023 08:01
Σύμη: Νεκροί τρεις μετανάστες μετά από βύθιση λέμβου - Επέβαιναν 11 άτομα
Από Βασίλης Σακουλέβας

Τραγωδία με τρεις νεκρούς μετανάστες από βύθιση λέμβου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτά της Σύμης.

Κατά δήλωση των οχτώ διασωθέντων, στη λέμβο που βυθίστηκε επέβαιναν δύο γυναίκες και 11 άνδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανάμεσα στις τρεις σορούς που έχουν ανασυρθεί βρίσκεται μια από τις γυναίκες.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είναι σε εξέλιξη συμμετέχουν ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma.Σημειώνεται ότι στην περιοχή της βύθισης της λέμβου βόρεια της Σύμης επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

Ολική ανατροπή με το τροχαίο στη Φλώρινα: Ο 25χρονος είχε κλέψει το αυτοκίνητο και ο 80χρονος δεν πρόλαβε να βγει

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (15/10) στη συμβολή των οδών Βογατσικού με Γρεβενών στην πόλη της Φλώρινας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο ανθρώπων που βρισκόταν μέσα σε αυτό, ενός 25χρονου και ενός 80χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το συμβάν σημειώθηκε στις 6 το πρωί όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, που ερευνώνται από την Τροχαία Φλώρινας, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε στο άγαλμα του Ρώσου στρατιώτη που βρίσκεται τοποθετημένο στη συμβολή των οδών Γρεβενών και Βογατσικό.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ο 25χρονος οδηγός και ο 80χρονος συνοδηγός οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Νέα Φιλαδέλφεια: 15χρονος Αλβανός οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε τον 18 χρονο Μανώλη! «Δεν θα σταυρώσω εγώ το παιδί» - Το μεγαλείο καρδιάς του ιερέα πατέρα του θύματος (Video)

Σοβαρά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για το τροχαίο με εγκατάλειψη που σημειώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα έναν 18χρονο.

Ως ένοχος, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, φέρεται ένας 15χρονος Αλβανός οδηγός που χτύπησε, παρέσυρε και εγκατέλειψε στο σημείο τον 18χρονο Μανώλη. Ενώ, ένα θανατηφόρο τροχαίο είχαμε στον Άγιο Νικόλαο, με νεκρό έναν 19χρονο μοτοσικλετιστής που χτυπήθηκε από φορτηγό.

Η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης έγινε από το φανάρι που βρέθηκε δίπλα στον αιμόφυρτο νεαρό. Από το φανάρι οι αστυνομικοί καταλήγουν στο τι αμάξι χτύπησε τον 18χρονο και πράγματι την επόμενη ημέρα εντοπίζουν το όχημα. Στη συνέχεια αναζητούν τον ιδιοκτήτη του. Όπως αποκαλύφθηκε, ο νόμιμος ιδιοκτήτης βρίσκεται στην Αγγλία, ενώ το ΙΧ το είχε παραχωρήσει σε έναν ομοεθνή του, ο οποίος βρίσκεται... στην Αλβανία.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 15χρονος γιος του ήταν αυτός που ομολόγησε πως χτύπησε τον 18χρονο. Μάλιστα, ανήλικοι ήταν όλοι οι επιβαίνοντες - ο οδηγός, ο συνοδηγός και μία κοπέλα στο πίσω κάθισμα.

«Δεν θα σταυρώσω εγώ το παιδί» - Το μεγαλείο καρδιάς του ιερέα πατέρα του θύματος

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει ο πατέρας του θύματος. Μιλώντας στο ίδιο μέσο είπε ότι δεν έχει λόγο να κινηθεί ποινικά ενάντια του δράστη:

«Να προσέχει, να προσέχει και να μην το ξανακάνει» δηλώνει και προσθέτει: «Θα με ενημερώσει η τροχαία όταν με ενημερώσει, αλλά δεν θέλω το κακό του παιδιού. Δεν θα το σταυρώσω εγώ το παιδί. Έτυχε ο θεός να το αξιώσει να του βάλει μυαλό και να έχει αυτό την υγεία του».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του 18χρονου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, είπε: «Εκείνοι (σ.σ. οι γιατροί) ξέρουν. Έχει ανοίξει το κεφάλι του, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Μας λένε ότι πάει καλύτερα».

Τέλος, ο πατέρας του 18χρονου έκανε έκκληση να στείλει ο κόσμος τις προσευχές του: «Θέλω όλος ο κόσμος, που τον ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, να προσεύχεται για τον Μανωλάκη μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share