Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Τόξο κακοκαιρίας» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Ημέρα με καταιγίδες από πάνω μέχρι κάτω...»

Οι περιοχές που θα πληγούν

5 Οκτωβρίου 2023 22:29
«Τόξο κακοκαιρίας» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Ημέρα με καταιγίδες από πάνω μέχρι κάτω...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Σε προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (6/10) προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας για μπόρες και κατά τόπους καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος έδειξε ένα τόξο μίνι-κακοκαιρίας, αφού αναμένεται να πέσει νερό από την ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι ευθεία πάνω στον χάρτη, στην κεντρική Μακεδονία, χωρίς βέβαια κανένα ανησυχητικό φαινόμενο.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

«Ξεκλείδωμα» από Μερομήνια: «Από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και τα Θεοφάνια...»

Μερομήνια: Πότε θα αρχίσουν τα πρώτα κρύα και τα χιόνια και πώς θα είναι ο φετινός χειμώνας. Το «ξεκλείδωμα» του καιρού δείχνει πως από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι τα Θεοφάνια θα έχουμε πολικό ψύχος.

Από τον Νοέμβριο όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα στην Ελλάδα, ενώ ο Δεκέμβριος προβλέπεται ήπιος θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024.

Ωστόσο, τα βαρομετρικά χαμηλά θα είναι διαδοχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη δεν προβλέπεται καμία ψυχρή εισβολή, κάτι που θα διατηρηθεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει καθώς οι ψυχρές εισβολές διαρκείας θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Μερομήνια βλέπουν χιόνια μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσει μετέπειτα μια νέα ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις μέχρι και στην Αττική.

Από χιόνια θα χαρακτηρίζεται και ο Φλεβάρης, αλλά σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα μέχρι τις 6 Φλεβάρη. Από τις 7 Φλεβάρη «γλυκαίνει» ο καιρός, ενώ βροχές προβλέπονται από τις 15 του μήνα και νέα ψυχρή εισβολή στο τέλος του μήνα.

Ο Μάρτιος 2024 θα είναι σε γενικές γραμμές ψυχρός με βοριάδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις, μια στις 7-8 Μάρτη και μια στις 21-22 Μαρτίου, με χιόνια σε όλα τα ορεινά κα στα περισσότερα ημιορεινά από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω.

Ο Απρίλιος 2024 στο πρώτο 15νθήμερο θα κυλήσει με βροχές, ενώ βελτιώνεται ο καιρός στο β’ 15νθήμερο και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ο Μάιος θα χαρακτηρίζεται από βροχές από 15 έως 20 του μήνα, ενώ μετά τις 20 θα φτάσει για τα καλά τη ζέστη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share