Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Ανασφάλιστη εργαζόταν η 50χρονη Άννα που διαμελίστηκε από την κρεατομηχανή

«Αυτό που με στενοχωρεί είναι οτι κανένας από την οικογένεια για την οποία εργαζόταν η αδελφή μου δεν πήρε ένα τηλέφωνο, να μας πουν “είμαστε εδώ”, έστω και ψέματα»

4 Οκτωβρίου 2023 09:19
Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Ανασφάλιστη εργαζόταν η 50χρονη Άννα που διαμελίστηκε από την κρεατομηχανή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Ανασφάλιστη εργαζόταν η 50χρονη Άννα που διαμελίστηκε από την κρεατομηχανή σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήρε ο κρεοπώλης την οικογένεια της 50χρονης εργαζόμενης που βρήκε φριχτό θάνατο στο κατάστημά του στο Μεσολόγγι, ενώ καθάριζε τη μηχανή του κιμά. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η αδερφή της άτυχης γυναίκας, η οποία διέψευσε ότι ο κρεοπώλης πλήρωσε την κηδεία.

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive, η αδερφή της 50χρονης Άννας που ξεψύχησε με μαρτυρικό τρόπο μπροστά στα μάτια του παιδιού της, κατήγγειλε: «Την αδελφή μου την γνώριζαν όλοι. Ήταν με το χαμόγελο, έτρεχε για το μεροκάματο για να μεγαλώσει τα παιδιά. Αυτό που με στενοχωρεί είναι οτι κανένας από την οικογένεια για την οποία εργαζόταν η αδελφή μου δεν πήρε ένα τηλέφωνο, να μας πουν “είμαστε εδώ”, έστω και ψέματα. Μόνο ένα λουλούδι στην κηδεία της. Είναι ψέματα ότι ανέλαβαν τα έξδα της κηδείας της. Εγώ και τα αδέλφια μου πληρώσαμε. Υπάρχουν αποδείξεις. Δεν έχω λόγια, ντρέπομαι για αυτά που λένε» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο μόνος που βρέθηκε κοντά στην οικογένειά μου και τα παιδιά της αδελφής μου ήταν ένα παιδάκι που δεν ζεί, που δεν υπάρχει στη ζωή. Λέγεται “Βασίλης Πλούμης” και έχει ένα εργαστήριο εδώ στο Μεσολόγγι. Αυτό το παιδί μας στηρίζει. Έχει χάσει τη ζωή του 16 ετών κι αυτό το παιδί προσφέρει σε μας τη βοήθεια, το εργαστήρι του. Η μητέρα του είναι ψυχολόγος και μας στηρίζει».

Όπως λέει η αδερφή του θύματος, η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε με φρικτό τρόπο μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης της, η οποία την βοηθούσε. Η 18χρονη βρίσκεται σε σοκ: «Η αδερφή μου ήρθε εδώ και δύο χρόνια. Δούλεψε ένα μήνα σε αυτήν τη δουλειά. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να δουλέψουμε. Κάθονται και λένε αυτά τα πράγματα. Είχε πάει με την 18χρονη κόρη της εκείνη τη μέρα στη δουλειά. Πήγε να τη βοηθήσει. Ήταν μπροστά. Είδε τη μητέρα της…ένα φρικτό θάνατο. Δεν πρόκειται ποτέ να το ξεπεράσει στη ζωή της. Είναι πολύ σκληρό για ένα παιδί. Προσπαθούμε όλοι να την στηρίξουμε γιατί εμάς έχει» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο πατέρας του κρεοπώλη ισχυρίστηκε ότι η 50χρονη δεν διαμελίστηκε και ότι «όπως ήταν σκυμμένη εγκλωβίστηκε το κεφάλι της και το χέρι της και της έκανε ζημιά στον αυχένα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της». Μάλιστα, ο ίδιος είχε πει ότι η οικογένειά του κάλυψε τα έξοδα της κηδείας: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήταν μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που είχε ανάγκη και περνούσε δύσκολα. Την είχαμε στο μαγαζί δοκιμαστικά. Καλύψαμε όλα τα έξοδα της κηδείας της και έχουμε προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για να στηριχθούν τα δύο της παιδιά. Θα είμαστε στο πλευρό τους» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ανασφάλιστη εργαζόταν η 50χρονη γυναίκα

Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η 50χρονη εργαζόταν ανασφάλιστη στο κρεοπωλείο, ενώ παράλληλα ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

«Τη Παρασκευή βιώσαμε ένα τραγικό περιστατικό στη πόλη μας με τον θάνατο μιας συναδέλφου εν ώρα εργασίας.

Αμέσως βρέθηκε στο τόπο του συμβάντος αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου προκειμένου να πληροφορηθεί για τα αίτια του ατυχήματος.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλίας και με τα αρμόδια τμήματα της Επιθεώρησης Εργασίας – ΣΕΠΕ. Δυστυχώς, στα πλαίσια της ενημέρωσής μας αποδείχθηκε ότι η εργαζόμενη ήταν ανασφάλιστη.

Ζητάμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών. Αυτό προϋποθέτει την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών αντίθετα με την ως τώρα υποβάθμισή τους.

Φοβόμαστε πως με την ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας, θα γίνουμε μάρτυρες κι άλλων τέτοιων περιστατικών.

Να θεωρηθεί δεδομένο πως θα στηρίξουμε τα παιδιά της αποθανούσας με οποιονδήποτε τρόπο (ψυχολογικό, οικονομικό) και φυσικά θα υπάρχει δωρεάν νομική κάλυψη από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Μ.».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share