Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Τριήμερος «εφιάλτης» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο - «Από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη εντείνονται τα φαινόμενα...» (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

23 Σεπτεμβρίου 2023 18:44
Τριήμερος «εφιάλτης» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο - «Από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη εντείνονται τα φαινόμενα...» (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Με αραιές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή και θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αν και στα βορειοδυτικά το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες η επιδείνωση του καιρού ξεκινά τη Δευτέρα και θα έχει διάρκεια έως την Τετάρτη.

Τα δελτία επιδείνωσης του καιρού θα ανανεώνονται κάθε 12 ώρες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και με βάση τα τελευταία στοιχεία στις περιοχές που θα επηρεαστούν είναι και η Θεσσαλία. Μπορεί τα ποσά της βροχής που αναμένονται να μην είναι παρόμοια με την πρόσφατη κακοκαιρία, όμως σε εδάφη που είναι ήδη κορεσμένα από την προηγούμενη ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα.

Την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share