ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι σωτήρες»: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που απεγκλώβισαν πυροσβέστες στην περιοχή Γιαννούλη (video)

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι σωτήρες»: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που απεγκλώβισαν πυροσβέστες στην περιοχή Γιαννούλη (video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Συγκλονίζει η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός μωρού στη Γιάννουλη της Θεσσαλίας από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο πυροσβέστης πήρε στα χέρια του το μωρό, με τους συναδέλφους του να τον συμβουλεύουν να προσέχει.

Η μητέρα του μωρού, που περίμενε σε φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, δεν σταματούσε να κλαίει από το άγχος και την αγωνία της.

Ο διασώστης της ΕΜΑΚ κράτησε στοργικά στα χέρια του το μωρό λέγοντάς του «ψυχούλα μου», στη συνέχεια είπε «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά» και το έδωσε στη μητέρα του η οποία κλαίγοντας το αγκάλιασε και το φίλησε ανακουφισμένη.




«Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο το νερό. Την Παρασκευή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είπαμε με τον σύζυγο να το παλέψουμε. Ξυπνήσαμε το Σάββατο και το νερό σχεδόν είχε φτάσει στον πρώτο όροφο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, κάλεσα την ΕΜΑΚ, ήρθαν αμέσως, πήραμε ότι προλάβαμε να πάρουμε και φύγαμε», είπε η Βάσια Θεοδωροπούλου, μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε.

«Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα να φύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σωτήρες μας. Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς».

Πλέον η οικογένεια φιλοξενείται σε ένα φιλικό ζευγάρι, είναι ασφαλής και αναμένει να γυρίσει ξανά στο σπίτι της, ωστόσο άγνωστο εάν τα σπίτια των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία Daniel είναι κατοικήσιμα.

«Γίναμε θυσία για να γλυτώσει η Καρδίτσα!»: Κάτοικοι στα χωριά καταγγέλλουν ότι έσπασαν το φράγμα και τους «έπνιξαν» (photos)

Όλο και αυξάνονται οι καταγγελίες κατοίκων στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας σχετικά με το σπάσιμο του φράγματος στην Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι περιφέρεια και δήμοι έδωσαν εντολή για να σπάσουν φράγματα την ώρα της θεομηνίας. Στόχος, όπως λένε, ήταν να γλυτώσει την καταστροφή η Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να «πνιγούν» τα χωριά τους! Ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις, ενώ οι αρμόδιοι πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Μηνύσεις για ανθρώπινη παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη

Οι φωτογραφίες με το γκρεμισμένο φράγμα έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα μαζί με τις μηνύσεις των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι θυσιάστηκαν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους για να γλυτώσουν οι μεγάλες πόλεις της περιοχής.

Ανάμεσα σε αυτές τοι σημείο που σύμφωνα με καταγγελίες έσπασαν το φράγμα μηχανήματα της Περιφέρειας και οδήγησαν τα νερά στα χωριά του Παλαμά!

Ιδιοκτήτης χωματουργικού μηχανήματος: «Πήρα εντολές να σπάσω το φράγμα»

«Υπάρχει ανθρώπινο χέρι με εντολή άνωθεν που έπνιξε τους ανθρώπους» υποστηρίζει ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώξης που υποστηρίζει ότι εσκεμμένα κάποιος έσπασε το φράγμα.

Ο ιδιοκτήτης του χωματουργικού μηχανήματος που υποστηρίζει ότι έσπασε το φράγμα είχε κάνει ανάρτηση στο διαδίκτυο αναφερόμενος στον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κωσταντίνο Νουσιο λίγο πριν ξεσπάσει η θεομηνία. «Είμαστε έτοιμοι» του έγραφε. Τελικά το φράγμα «έσπασε» με το ερώτημα να αιωρείται αν και ποιος έδωσε την εντολή.

Δείτε επίσης: «Ο σύζυγός μου εμφάνισε εξανθήματα σε όλο του το σώμα από τα μολυσμένα νερά»: Καταγγελία «βόμβα» από κάτοικο στη Μαραθέα Καρδίτσας (video)

Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος πάντως υποστήριξε μιλώντας στον Alpha επιμένει ότι έσπασε το φράγμα και ότι πήρε εντολή από την Περιφέρεια.

Τo Star επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη, που «ρίχνει το μπαλάκι» στους δημάρχους:

«Ουδέποτε έδωσα εντολή. Τους είπα να πάρουν εντολή από δημάρχους. Η τομή που έγινε… σημειώθηκε σε υφιστάμενη τομή, που είχαμε ανοίξει σε άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες».

Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star Σπύρος Λάμπρου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων:

«Ποιος είχε δώσει εντολή να σπάσει το φράγμα στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων που αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης; Δεν είναι ο ίδιος φορέας που έδωσε και τώρα εντολή; Μπορούσε μόνο ένα σκαπτικό όχημα να πραγματοποιήσει τέτοια παρέμβαση; Ή χρειαζόταν, όπως υποστηρίζουν στις μηνύσεις τους οι κάτοικοι, μεγάλος αριθμός μηχανημάτων;».

Το Star επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Παλαμά που δήλωσε οτι ούτε ο ίδιος έδωσε εντολή να σπάσουν το ανάχωμα. Λειτούργησε μόνος του και πήρε τέτοια πρωτοβουλία την ώρα που πνιγόταν η μισή Θεσσαλία; «Κάτι περίεργο συμβαίνει στη Θεσσαλία», τόνισε στο ρεπορτάζ του ο Σπ. Λάμπρου

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Καλοδεχούμενη η έρευνα

Η πρώτη αντίδραση από στελέχη της Περιφέρειας είναι ότι είναι καλοδεχούμενη η εισαγγελική έρευνα εφ΄ όλης της ύλης για το ζήτημα των αιτίων που οδήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες, «για να σταματήσουν τα fake news».

Σε αυτοψία του Star πάντως στο άνοιγμα του ποταμού Κελέντζη φαίνεται το άνοιγμα το οποίο υποστηρίζουν οι κάτοικοι ότι έγινε εσκεμμένα

Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει το αν όντως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση για να υπάρξει τομή στο φράγμα, ποιος το έκανε και ποιος έδωσε την εντολή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου