Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Ο σύζυγός μου εμφάνισε εξανθήματα σε όλο του το σώμα από τα μολυσμένα νερά»: Καταγγελία «βόμβα» από κάτοικο στη Μαραθέα Καρδίτσας (video)

Επιβεβαιώνοναι οι ανησυχίες των ειδικών

11 Σεπτεμβρίου 2023 11:43
«Ο σύζυγός μου εμφάνισε εξανθήματα σε όλο του το σώμα από τα μολυσμένα νερά»: Καταγγελία «βόμβα» από κάτοικο στη Μαραθέα Καρδίτσας (video)
Από Εύη Κουρίδου

Επιβεβαιώνονται όπως φαίνεται οι ανησυχίες των ειδικών για τις επιπτώσεις από τα μολυσμένα νερά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel», οι κάτοικοί τους καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καταστάσεις που επικρατούν τώρα σε αυτές τις περιοχές. Στις μαρτυρίες τους, οι ίδιοι αναφέρουν πως η δυσοσμία στην περιοχή είναι έντονοι, ενώ οι ειδικοί τους έχουν απαγορεύσει, ουσιαστικά, να χρησιμοποιούν το νερό που βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών.

Η κυρία Βίβιαν Ζεκίρη, κάτοικος Μαραθέας Καρδίτσας, βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, προκειμένου να μιλήσει για τα δερματικά σημάδια που άφησε στον σύντροφό της το μολυσμένο νερό που λιμνάζει στο χωριό. Στις εικόνες, φαίνεται το δέρμα του συζύγου της να είναι αρκετά κόκκινο και ερεθισμένο..

«Ο σύζυγός μου προσπαθούσε από το πρώτο 24ωρο να απεγκλωβίσει κόσμο από το χωριό μας. Ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, όταν η στάθμη του νερού ήταν στο 1 μέτρο. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Πήρε μια βάρκα που είχαμε σε διπλανό χωριό και πήγε να απεγκλωβίσει κόσμο», ανέφερε, αρχικά, η κ. Ζεκίρη.

Όσον αφορά το πότε εκδηλώθηκαν στο δέρμα του άνδρα τα εξανθήματα από το μολυσμένο νερό, η ίδια ανέφερε πως «ο σύζυγός μου έμεινε δύο 24ωρα μέσα στο νερό, κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού μας, δεν μπορούσε να φύγει. Όταν τον φώναζαν πως κάποιος άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος, έμπαινε συνεχώς μέσα στο νερό και δεν μπορούσε να πλυθεί» Στη συνέχεια, η κάτοικος Μαραθέας είπε πως «μετά το δεύτερο 24ωρο, άρχισε να βγάζει αυτά τα εξανθήματα. Στην αρχή ήταν στον λαιμό, ωστόσο, έχει συνεχιστεί και στα άλλα μέρη του σώματος».

«Μας είδε ένας γιατρός, στην αρχή μας είπε πως είναι μόλυνση από τα νερά, καθώς τα νεκρά ζώα, που είναι πάρα πολλά στο χωριό, και τα πετρέλαια έχουν μολύνει πάρα πολύ το νερό. Όμως, τα εξανθήματα άρχισαν να προχωρούν σε άλλες περιοχές του σώματος και να μεγαλώνουν», είπε η γυναίκα, ενώ ανέφερε πως εκτός από τον σύζυγό της, μολύνθηκε και ο ανιψιός της, ο οποίος, επίσης, βοηθούσε στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

«Αυτή τη στιγμή, είναι στο νοσοκομείο Τρικάλων για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ακολουθούν την φαρμακευτική αγωγή που έχει συστήσει ο γιατρός», κατέληξε η κ. Ζεκίρη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share