Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει πυρόπληκτη στη Ροδόπη: «Μέσα σε 10 λεπτά καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής - Μόνο τα ρούχα που φοράμε έχουμε» (video)

«Έχω τον άντρα μου άρρωστο, τον γιο μου ανάπηρο, ο μικρός μου γιος είναι άνεργος. Δεν ξέρω τι θα γίνουμε, πού θα πάμε, πού θα μείνουμε»

22 Αυγούστου 2023 11:08
Συγκλονίζει πυρόπληκτη στη Ροδόπη: «Μέσα σε 10 λεπτά καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής - Μόνο τα ρούχα που φοράμε έχουμε» (video)
Αριστερή φωτογραφία: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Από Εύη Κουρίδου

Δύσκολες ώρες βιώνει μία πυρόπληκτη από την φωτιά στη Ροδόπη, που κατέκαψε το χωριό Σώστης και μαζί τις περιουσίες ανθρώπων.

Η φωτιά στη Ροδόπη καίει ανεξέλεγκτα ενώ στο χωριό Σώστης κάηκαν δύο σπίτια, από τα οποία στο ένα διέμενε πολύτεκνη οικογένεια. Η κ. Ευαγγελία σπαράζει στην κάμερα της ΕΡΤ, καθώς είδε το βιος της να καταστρέφεται ολοσχερώς μέσα σε λίγα λεπτά.

«Μέσα σε 10 λεπτά. Μέχρι που να δούμε την φωτιά στο βουνό μας έδιωξαν από το σπίτι και καταστράφηκαν όλα. Δεν έμεινε τίποτα. Τίποτα. Έχω τον άντρα μου άρρωστο, τον γιο μου ανάπηρο, ο μικρός μου γιος είναι άνεργος. Δεν ξέρω τι θα γίνουμε, πού θα πάμε, πού θα μείνουμε», είπε με δάκρυα στα μάτια η ηλικιωμένη κάτοικος του χωριού.

Σαστισμένη περιδιαβαίνει στην αυλή όπου ήταν μέχρι χθες η μονοκατοικία της. «Δεν έχουμε τίποτα. Τα ρούχα που φοράμε μόνο πήραμε. Δεν προλάβαμε να πάρουμε τίποτα», σημείωσε η γυναίκα ατενίζοντας τα ερείπια του σπιτιού της όπου μόνο ένα δωμάτιο δεν κάηκε.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε κατά την αναγκαστική αποχώρησή της από την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας δήλωσε ότι «οι φλόγες έρχονταν πάνω σου. Καιγόσουν».

«Τα αεροπλάνα ήρθαν μετά που καήκαμε»

Με παράπονο στα χείλη η κα Ευαγγελία δήλωσε ότι δε βοήθηκε κανένας για να αποφευχθεί το κακό. «Δε βοήθησε κανένας. Τα αεροπλάνα ήρθαν αφότου κάηκαν τα σπίτια», τόνισε η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πλέον φιλοξενείται από την κόρη της.

«Θα μείνω προσωρινά στην κόρη μου και θα δείξει», είπε περιγράφοντας την αγωνία για το αύριο και τις προσπάθειες της οικογένειάς της να βρει προσωρινή στέγη. «Κόποι μιας ζωής, από το 1975. Δεν έμεινε τίποτα», δήλωσε η κάτοικος του Σώστη στην κάμερα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι θέλει να μείνει στο σημείο έστω και σε μια σκηνή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share