Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σοκ στη Ζάκυνθο: Διαρρήκτης με συνεργό καμαριέρα «ξάφριζε» σπίτια και καταλύματα - Η λεία τους ξεπερνά τα 35.000 ευρώ

Πώς δρούσαν

3 Αυγούστου 2023 12:28
Σοκ στη Ζάκυνθο: Διαρρήκτης με συνεργό καμαριέρα «ξάφριζε» σπίτια και καταλύματα - Η λεία τους ξεπερνά τα 35.000 ευρώ
Από Εύη Κουρίδου

Στα ίχνη σπείρας που πραγματοποιούσε κλοπές σε τουριστικά καταλύματα και σπίτια έφτασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.

Ταυτοποίησαν ως δράστη 33χρονο, στο σύνολο 12 υποθέσεων κλοπών και 2 αποπειρών, καθώς και την εμπλοκή 35χρονης συνεργού του, σε τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Σπείρα στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 33χρονος που ζούσε και δρούσε το τελευταίο διάστημα στο νησί, είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει τις αρχές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για αντίστοιχα αδικήματα. Η 35χρόνη εργαζόταν σεζόν ως καμαριέρα. Μάλιστα, ήταν εκείνη που έδινε πληροφορίες και προμήθευε με κάρτες δωματίων τον 33χρονο, ο οποίος και έκανε τις κλοπές, χωρίς να αφήνει ίχνη. Σε κάποιες περιπτώσεις η 35χρονη έκρυβε και τα κλοπιμαία. Η συνολική αξία της λείας των δραστών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 35.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κοσμημάτων που είχαν αφαιρέσει και αποδόθηκαν στην κάτοχό τους. Η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Δολοφονία τουρίστριας στο Πήλιο: Τα «μασάει» ο σύζυγός της - «Άργησα να ειδοποιήσω τις Αρχές επειδή κοιμόμουν» (video)

Αναπάντητα ερωτήματα εξακολουθούν να έχουν οι Αρχές για τη δολοφονία της 59χρονης Γερμανίδας S.B., με σφαίρα που δέχθηκε πισώπλατα έξω από το σπίτι της στο Πήλιο.

Ο 62χρονος σύζυγός της L.B., που τη βρήκε νεκρή στις 24 Ιουλίου, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν έφυγε από το σπίτι ένας τεχνικός που είχε καλέσει για να κάνει κάποιες εργασίες, ενώ ο ίδιος έπεσε για ύπνο και όταν ξύπνησε είδε τη σύζυγό του νεκρή στην αυλή. Έτσι, δικαιολόγησε ότι καθυστέρησε σχεδόν πέντε ώρες να ειδοποιήσει τις Αρχές. Την κατάθεσή του επιβεβαίωσε ο τεχνικός, είπε όμως ότι δεν μπορεί να ξέρει αν συνέβη κάτι μετά την αποχώρησή του.

Το άψυχο σώμα της 59χρονης ήταν πεσμένο μπροστά στην καγκελόπορτα της περίφραξης και στραμμένο προς το σπίτι, πράγμα που δείχνει ότι είχε μόλις μπει όταν δέχθηκε την φονική βολίδα στην πλάτη. Το σενάριο που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν διαπληκτίστηκε με κάποιον, ο οποίος την πυροβόλησε ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι της. Ωστόσο, οι γείτονες εξετάστηκαν και δεν προέκυψε ότι κάποιος από αυτούς είχε διαφορές με την ίδια ή τον σύζυγό της.

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός είναι ανηφορικό, πράγμα που δικαιολογεί πώς η 59χρονη πυροβολήθηκε με φορά από κάτω προς τα πάνω. Όμως, αυτό πρέπει να συνέβη από σχετικά μικρή απόσταση, γιατί το 22άρι πιστόλι με το οποίο πυροβολήθηκε χάνει μεγάλο μέρος της ισχύος του από μακρινή απόσταση και το βλήμα απλώς θα τραυμάτιζε την άτυχη γυναίκα.

Όμως, η σφαίρα διαπέρασε τον αριστερό πνεύμονα και το περικάρδιο και προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην καρδιά, γεγονός που δείχνει ότι εβλήθη από σχετικά κοντινή απόσταση, όχι όμως τέτοια που η εκπυρσοκρότηση να προκαλέσει κάψιμο στην πληγή. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, καθώς το αρκετά διατρητικά βλήμα των 22 χιλιοστών δεν άφησε μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκάλεσε εκτεταμένη αιμορραγία.

Όλα τα προηγούμενα οδηγούν στην απόρριψη της πιθανότητας η 59χρονη να τραυματίστηκε από μπαλωθιά που έπεσε από την ευρύτερη περιοχή, ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο να εκπυρσοκρότησε το όπλο από λάθος χειρισμό και να εξοστρακίστηκε το βλήμα, καθώς στο τσιμεντένιο δάπεδο της αυλής δε βρέθηκε κάποιο ίχνος. Οι αστυνομικοί περιμένουν το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης στο βλήμα αλλά και την εξέταση όσων ευρημάτων συνέλεξαν από το σημείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share