Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Κολωνός: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο ληστής δέχεται πυροβολισμούς και σωριάζεται - Γνώριμος των Αρχών ο δράστης

Είχε απασχολήσει πολλάκις τις Αρχές στο παρελθόν

1 Αυγούστου 2023 21:27
Κολωνός: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο ληστής δέχεται πυροβολισμούς και σωριάζεται - Γνώριμος των Αρχών ο δράστης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Βίντεο ντοκουμέντο ελάχιστα λεπτά μετά την καταδίωξη στον Κολωνό, στο οποίο διακρίνεται ο ληστής υποκαταστήματος τράπεζας αιμόφυρτος στο έδαφος, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε, εξασφάλισε το Mega.

Το περιστατικό έγινε στις 11:00 το πρωί στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό. Στο υποκατάστημα βρισκόταν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος έκανε ανάληψη από το ΑΤΜ της τράπεζας. Όταν αντιλήφθηκε τη ληστεία, έκανε σήμα σε έναν μοτοσικλετιστή που περνούσε από το σημείο να σταματήσει και χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα κυνήγησε τον 38χρονο.

Γνώριμος των Αρχών

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, ειδοποίησε τους συναδέρφους του ενημερώνοντάς τους για το πού κινείται ο δράστης. Τελικά, στη διασταύρωση της Λένορμαν με την Παλαμιδίου, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με μία ομάδα ΔΙΑΣ, προσπάθησαν να περικυκλώσουν τον 38 και τότε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο δράστης κινήθηκε με μαχαίρι απειλητικά προς το μέρος τους. Ο αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, πυροβολώντας δύο φορές.

Ο δράστης είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική. Η επιχείρηση της αστυνομίας με τη σύλληψη του δράστη έχουν καταγραφεί από κάμερες καταστημάτων και οδικής κυκλοφορίας.

Κολωνός: «Ο αστυνομικός τού έλεγε να σταματήσει, αλλά δεν το έκανε» – Μαρτυρία από τους πυροβολισμούς

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν σε κοντινή απόσταση από το σοβαρό επεισόδιο που έγινε σήμερα στον Κολωνό, όπου ένας άνδρας που φέρεται να είχε κάνει ληστεία σε τράπεζα τραυματίστηκε από τις σφαίρες αστυνομικού, περιέγραψε τι είδε.

Ο μάρτυρας τόνισε στο newit.gr ότι οι αστυνομικοί που εντόπισαν στον Κολωνό τον φερόμενο ως δράστη της ληστείας του φώναζαν να σταματήσει, αλλά εκείνος άρχισε να τρέχει και στη συνέχεια ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί και δεν μπόρεσε να διακρίνει κάτι άλλο.

«Είδα το περιπολικό, ο αστυνομικός τον άφησε να βγει απ’ έξω και του λέγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν σταμάταγε και προχώρησε προς τα πέρα. Από κει και πέρα άκουσα τους δυο πυροβολισμούς και τίποτα άλλο».

Ο μάρτυρας έκανε αναφορά για το τι έγινε μετά τους πυροβολισμούς και είπε ότι ο δράστης: «χτύπησε το περιπολικό, και σηκώθηκε και προχώραγε προς τη Λένορμαν».

Στο ερώτημα αν είδε το δράστη να βγάζει μαχαίρι και να απειλεί τους αστυνομικούς, τόνισε ότι δεν μπορούσε να έχει εικόνα από εκεί που ήταν, καθώς βρισκόταν μακριά. «Ήταν μεγάλη απόσταση για να το δω».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έλεγαν από την αρχή στο δράση: «Σταμάτα», ενώ τόνισε ότι δεν άκουσε να λέγεται κάτι στο οποίο να γινόταν αναφορά στη ληστεία.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες στο να τον σταματήσουν. Όταν κάποια στιγμή ο αστυνομικός πήγε να τον σταματήσει, ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και εκεί πέρα άκουσα τους δυο πυροβολισμούς».

Επίσης ανέφερε ότι μετά τους ήχους από τους πυροβολισμούς δεν είδε το δράστη να πέφτει στο έδαφος λόγω του τραυματισμού του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share