Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Συναγερμός» στην Κάρπαθο: Πήρε φωτιά αποθήκη πυρομαχικών στο στρατόπεδο - Έβγαιναν καπνοί

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία

25 Ιουλίου 2023 11:25
«Συναγερμός» στην Κάρπαθο: Πήρε φωτιά αποθήκη πυρομαχικών στο στρατόπεδο - Έβγαιναν καπνοί
Από Εύη Κουρίδου

Πανικός προκλήθηκε στο στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στην Κάρπαθο όταν εντοπίστηκε καπνός σε αποθήκη πυρομαχικών.

Το πρωί της Τρίτης (25/7), εντοπίστηκε εντοπίστηκε καπνός κατά τη διάρκεια ελέγχου χωρίς να είναι γνωστό πώς ακριβώς ξεκίνησε η φωτιά που τον προκάλεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται και ενεργεί προσωπικό τόσο από τον Στρατό όσο και από την Πυροσβεστική.

Όπως μεταδίδουν τα karpathiakanea.gr, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία έξω από το στρατόπεδο για λόγους ασφαλείας.

Φωτιά στο στρατόπεδο της Καρπάθου

Φωτιά στο κρατικό δάσος Πάφου - Μια «ανάσα» από ιστορικό μοναστήρι - «Η Παναγία μας να βοηθήσει» (video)

Φωτιά ξέσπασε, τη Δευτέρα (24/7), στην περιοχή Ελίτζιες στο κρατικό δάσος της Πάφου, ενεργοποιώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύπρου. Οι φλόγες πλησίασαν σε ιστορικό μοναστήρι αλλά τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου ανέφερε το πρωί της Τρίτης (25/7) πως η φωτιά έχει οριοθετηθεί και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις των εναέριων πτητικών μέσων. Ειδικότερα, από τις 5:47 το πρωί επιχειρούν επτά πτητικά μέσα ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα δύο πτητικά μέσα των βρετανικών βάσεων. «Το ευτύχημα», είπε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι ότι δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις παρά μόνο μερικές εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας (24/7), στην καρδιά της πιο συμπαγούς δασικής έκτασης της Κύπρου, στα βόρεια της κοιλάδας των κέδρων. Η φωτιά κατέκαυσε δάσος με πεύκα, ωστόσο η έκταση της αναμένεται να υπολογιστεί σήμερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου. Πλησίον της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε και ο Επίσκοπος Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Βίντεο από την φωτιά που κοινοποίησε ο Πατήρ Μάξιμος Κυκκώτης

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share