Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικές ώρες για πυροσβέστη στην Κάρυστο - «Δεν έρχεται νερό κάτω;» (video & photos)

Υπεράνθρωπες προσπάθειες

25 Ιουλίου 2023 09:50
Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικές ώρες για πυροσβέστη στην Κάρυστο - «Δεν έρχεται νερό κάτω;» (video & photos)
Από Εύη Κουρίδου

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) σε δύσβατο σημείο στην Κάρυστο οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ ένα ηχητικό ντοκουμέντο αποτυπώνει την δραματική έκκληση ενός πυροσβέστη για νερό.

Έκκληση πυροσβέστη στην Κάρυστο

Η φωτιά που ξεκίνησε σε δύσβατο σημείο στο βουνό Πλατανιστός Καρύστου, στη Νότια Εύβοια, βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δε σταματά να ηχεί το 112 για εκκένωση των ορεινών οικισμών Πλατανιστός, Άγιοι, Λιβάδι, Καστρί, Παλαιοχώρι και Πλατύς Γιαλός.

Έκκληση πυροσβέστη στην Κάρυστο

Η διαδρομή για να φτάσεις στον Πλατανιστό είναι αρκετά δύσβατη. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με ελιές και πεύκα και χαμηλότερη βλάστηση. Ο Πλατανιστός απέχει 40 λεπτά από την πόλη της Καρύστου και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, πέρα από κάτι στάνες και αγροικίες.

Έκκληση πυροσβέστη στην Κάρυστο

Λίγο πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (25/7), εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους λιγοστούς κατοίκους του Πλατανιστού να εκκενώσουν προς Κάρυστο, λόγω της φωτιάς.

Έκκληση πυροσβέστη στην Κάρυστο

Σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το EviaZoom.gr, ακούγεται η φωνή ενός πυροσβέστη που επιχειρεί να σβήσει την φωτιά κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου. Αποτυπώνει τη δραματική έκκληση ενός πυροσβέστη για νερό.

Ο πυροσβέστης ακούγεται να ρωτάει από τον ασύρματο τους συναδέλφους του, που επιχειρούν στον Πλατανιστό: «Δεν έρχεται νερό κάτω από το 1312;…».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, τόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης: «H κατάσταση μοιάζει πιο αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, αφού παραμένει ενεργό το μέτωπο του Πλατανιστού. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλη νύχτα με τα επίγεια μέσα και θα ενισχυθούν το πρωί με τα εναέρια…»

Τη Δευτέρα (24/7), ήχησε εκ νέου το 112 για εκκένωση προς Κάρυστο από τους ορεινούς οικισμούς: Πλατανιστός, Άγιοι, Λιβάδι, Καστρί, Παλαιοχώρι και Πλατύς Γιαλός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share