Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γλυκίσματα που ενέχουν κίνδυνο πνιγμού - Έκκληση στους καταναλωτές

Τι συνέβη με το προϊόν

21 Ιουλίου 2023 13:56
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γλυκίσματα που ενέχουν κίνδυνο πνιγμού - Έκκληση στους καταναλωτές
Από Εύη Κουρίδου

Την απόσυρση παρτίδας γλυκισμάτων εισηγήθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, επειδή ενέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν πνιγμό.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση στην Ελλάδα, μέσω Ολλανδίας, γλυκισμάτων τα οποία ενέχουν κίνδυνο πνιγμού. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι κατά τη χρήση τους μπορεί να σπάσει μέρος της συσκευασίας και να αποσπαστούν κομμάτια πλαστικού.

Πρόκειται για τα προϊόντα «Funny Candy Cupcake Cup 40 γρ.», προέλευσης Κίνας και με αριθμούς παρτίδων KD2349-12-21, KD2577-03-22, KD2828-06-22, KD2972-07-22, KD3251-08-22.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ

Νέα «βόμβα» από ΕΦΕΤ - Ανακαλεί ζελεδάκια λόγω κινδύνου πνιγμού

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται ζελεδάκια σε σχήμα ράβδου. Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση κυκλοφορίας γνωστού σαμπουάν.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, ύστερα από ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα, στα ζελεδάκια “Speshow Assorted Jelly Straws” από την ολλανδική εταιρεία “Beagley Copperman B.V.”, εντοπίστηκαν τα πρόσθετα κόμμι χαρουπιού (Ε407) και καραγενάνη (E410).

Νέα «βόμβα» από ΕΦΕΤ - Ανακαλεί ζελεδάκια λόγω κινδύνου πνιγμού

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδάκια, διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί αυτά τα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο - Εντοπίστηκε σαλμονέλα (photo)

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλου χωρίς γλουτένη και σουβλάκι κοτόπουλο, καθώς ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία:

1) ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 14/04/2023

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο - Εντοπίστηκε σαλμονέλα (photo)

2) ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. - Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share