Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Λάρισα: Αυτός είναι ο 20χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη (photo-video)

Δείτε τη φωτογραφία από το κλεμμένο όχημα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο

8 Ιουλίου 2023 16:48
Λάρισα: Αυτός είναι ο 20χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη (photo-video)
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας από την κινηματογραφική καταδίωξη που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (8/7) λίγο έξω από την Λάρισα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 20χρονος σεσημασμένος Σύριος που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara.

Ο Σύριος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν κατάλαβε πως τον καταδιώκουν στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου κινήθηκε σε παραδρόμους και σε χωματόδρομους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Λίγο αργότερα, το φορτηγό χτύπησε πάνω μαντρότοιχο. Στη συνέχεια, ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον καταδιώκουν πεζή.

Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Φωτογραφία από το κλεμμένο όχημα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο:

Λάρισα: Αυτός είναι ο 20χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη (photo-video)

Το προφίλ του 20χρονου Σύριου

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, πρόκειται για γεννηθέντα το 2003, αλλοδαπό Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share