Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023: Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας - Ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδημοτών (video)

Πού έχει κίνηση στο κέντρο της Αθήνας - Καθυστερήσεις και στον Κηφισό

23 Ιουνίου 2023 13:25
Εκλογές 2023: Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας - Ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδημοτών (video)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Εκλογές 2023: Για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους αναχωρούν οι εκλογείς όλης της πρωτεύουσας, από σήμερα 23/6, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023.

Με καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται από το πρωί η έξοδος των ετεροδημοτών, τόσο από τα λιμάνια όσο και στις εθνικές οδούς, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο. Σταδιακά από το μεσημέρι αυξάνεται η κίνηση των οχημάτων κατά την έξοδό τους από την Αθήνα, ενώ σε ισχύ είναι από σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Καθυστερήσεις 5΄-10΄ παρατηρούνται στην έξοδο της Αττικής Οδού για Λαμία στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί της Δευτέρας η διέλευση από τα διόδια θα είναι ελεύθερη.

Από χθες επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές 2023.

Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, γεμάτα φεύγουν τα πλοία. Σήμερα θα φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά 20 πλοία για νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και 41 προς Αργοσαρωνικό.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για αυτόν τον λόγο, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.

Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα. Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share