Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Φίδι κόβει βόλτες στο Κολωνάκι! (video)

To φίδι εντοπίστηκε να κόβει βόλτες στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Αμερικής

5 Ιουνίου 2023 13:06
Φίδι κόβει βόλτες στο Κολωνάκι! (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Φίδια και στο κέντρο της Αθήνας! Και όμως συμβαίνει και μάλιστα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Στο βίντεο του protothema.gr διακρίνεται ένα φίδι σχετικά μικρού μεγέθους... να κόβει βόλτες στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Αμερικής, στο Κολωνάκι, την ώρα που περαστικοί περνούν από δίπλα του. Πρόκειται για λαφιάτη, ακίνδυνο φιδάκι. Ωστόσο καθώς ουδείς είναι εξοικειωμένος με τα είδη των φιδιών μέσα σε μια αστική περιοχή, φυσικό ήταν να προκληθεί ένας μικρός πανικός.

Δείτε τα βίντεο

Τρόμος από φίδια στην Θεσσαλονίκη: Οχιά μπούκαρε σε σπίτι στο Πανόραμα!

Όχι ένα, όχι δύο αλλά αρκετά είναι τα κρούσματα με εμφάνιση φιδιών στην Θεσσαλονίκη, με μια 39χρονη μάλιστα να δίνει μάχη για την ζωή της!

Νέο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη είχαμε και την Τρίτη το βράδυ!Μία οχιά τρύπωσε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονικης ενώ πληθαίνουν τα περιστατικά με φίδια στον αστικό ιστό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Εντόπισαν οχιά σε αυλή σπιτιού

Η οχιά βρέθηκε σε αυλή σπιτιού ενώ οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία ειδοποίησε την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων. Μάλιστα μόνο χθες η Πυροσβεστική δέχθηκε 4 κλήσεις για φίδια στη Θεσσαλονίκη.

Στο MEGA μίλησε η εθελόντρια της ομάδας Διάσωσης και υπεράσπισης Ζώων, Ελευθερία Βεκίλογλου, «Η οχιά είναι ένα φίδι επικίνδυνο, γι’ αυτό λέμε τόσες μέρες ότι εάν πηγαίνεις κατάλληλα εξοπλισμένος με τα γάντια σου τα διπλά, την λαβίδα σου και την εμπειρία που έχεις ως εθελοντής μπορείς να την αντιμετωπίσεις, αλλά μόνο έτσι».

Δείτε το βίντεο

«Ιδιότητα, με την έννοια να έχω σπουδάσει (σ.σ. την ερπετολογία) όχι, είμαι εθελόντρια σχετικά με τα ζώα και την άγρια ζωή τα τελευταία 20 χρόνια οπότε έχω μία σχετική εμπειρία στους απεγκλωβισμούς και στις διασώσεις. Όλο αυτό το αποκτάμε συνήθως οι εθελοντές από την εμπειρία και την ενασχόληση. Κάποιος πρέπει να ασχολείται χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το φίδι ήταν κολλημένο σε ένα δύσκολο σημείο στον τοίχο και ήταν στριμωγμένο κάπως», συμπλήρωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share