Τα Μερομήνια μίλησαν: «Θα ζήσουμε χειμερινό σκηνικό μέσα στον Μάιο…»

Ο Λαρισαίος προγνώστης του καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας έδωσε στη δημοσιότητα την ανάλυσή του για τα Μερομήνια έως και τον Αύγουστο του 2023. Παράλληλα, θυμίζουμε την προειδοποίηση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.
Όπως εκτιμά οι αστάθειες του καιρού θα συνεχιστούν και μέσα στον Μάιο. Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.
Δείτε το δεύτερο μέρος της ανάλυσης του Θεοφάνη Χατζηγρίβα με τα Μερομήνια έως και τον Αύγουστο 2023:
Καιρός σήμερα 29/4: «Χαράς ευαγγέλια» από Κλέαρχο Μαρουσάκη με ηλιοφάνεια – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία σύμφωνα με το Meteo
Καιρός σήμερα 29/4: Για «χαράς ευαγγέλια» έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα θα υπάρξει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει.
Οι συνθήκες θα είναι οι ιδανικές για να βγείτε λίγο έξω, καθώς το καλοκαιράκι φαίνεται να είναι προ των πυλών. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Πρωτομαγιά.
Στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα θα υπάρξει έντονη ηλιοφάνεια σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:
Δείτε το βίντεο
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 22, στη Θεσσαλία από 4 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 19-20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από διάφορές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.



![Θύμα ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλει: «Πήγε δύο φορές να με πνίξει» – Η σπαρακτική εξομολόγηση [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/endooikogeneiaki-viathyma.jpg)


0 ΣΧΟΛΙΑ