Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αιφνίδια προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και πολλά μποφόρ από...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

30 Μαρτίου 2023 20:20
Αιφνίδια προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και πολλά μποφόρ από...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για τη νέα αλλαγή του καιρού που έρχεται από την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σαββατοκύριακο (1-2/4), πριν τα φαινόμενα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Με την ευκαιρία, δείτε τι λένε τα Μερομήνια για τις ημέρες του Πάσχα...

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Τρελάθηκε ο καιρός: Σαββατοκύριακο με 27 βαθμούς και παραλίες, Δευτέρα με ισχυρή κακοκαιρία! Μετεωρολόγοι προειδοποιούν

Καιρός: Με την Άνοιξη να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της, και τον χειμώνα να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτιο και θα υποδεχτούμε τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αλλάζει απότομα τις επόμενες ημέρες και η θερμοκρασία αυξάνεται ενώ έρχεται και αφρικανική σκόνη.

Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, ο καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη μιας και επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά «βαριά» με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης να αιωρείται σε πολλές περιοχές.

Καιρός: Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα σημειωθούν γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρό να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 βαθμούς μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης.

Καιρός: Μετά τη ζέστη και τη σκόνη έρχεται κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται μέσα στην Κυριακή να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβομάδας και στη συνέχεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share