Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

«Μαύρη» επέτειος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας»

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

25 Μαρτίου 2023 15:29
«Μαύρη» επέτειος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Η τραγωδία, συνέχισε, καθιστά απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, μας δίνει την ευκαιρία να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους, να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία του ελληνικού έθνους.

Η σημερινή ημέρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ημέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι που κατανέμονται στην εθνική άμυνα προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι όμως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε εθνική ανεξαρτησία που είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».

«Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μαύρη» επέτειος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας»

Σακελλαροπούλου: Να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας

Μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής Παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατά την δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό.

Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.

Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά!».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Διχασμένοι κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Λαμπρή εθνική γιορτή, εθνική και θρησκευτική, η πιο λαμπρή απ’ όλες. Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821, ότι όταν είμαστε ενωμένοι και συμφωνούμε στα βασικά, πετυχαίνουμε τις ενδοξότερες νίκες, όταν είμαστε διχασμένοι κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες και φέρνουμε στο μυαλό μας ότι οι ήρωες του 1821 που πέτυχαν την εθνική ανεξαρτησία ήταν απλά άνθρωποι με πίστη, αποφασιστικότητα και δίψα για την Ελευθερία. Άνθρωποι που δεν λογάριαζαν ούτε πόσοι ήταν οι Τούρκοι, ούτε ποιοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις».

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας»

Η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες αλλά η κατακτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» ο Μάιος - Στα «χαρακώματα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Video)

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του: «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα τα θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». «Η Ελλάδα προσέρχεται από μια πολύ ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019 με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα με την ανεργία να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος να αποκλιμακώνεται και με την πατρίδα μας να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Βεβαίως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και σε ζητήματα με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που την αύξηση κρίνει απαραίτητη η ΕΚΤ.

Ξέρουμε ότι πιέζει και τους Έλληνες δανειολήπτες γιατί τους αναγκάζει να διαθέσουν μεγαλύτερο κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος τους. Όμως, θέλω να τονίσω ότι η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και απέναντι στην καταιγίδα που ξεδιπλώθηκε θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες και βέβαια καθώς η Ελλάδα θα κάνει βήματα προόδου και θα αποκτά την επενδυτική βαθμίδα θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις για τα νοικοκυριά θα μειωθεί με αποτέλεσμα να μην είμαστε αρνητικά εξαρτημένοι από την όποια αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την ΕΚΤ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share