Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο - Αναφορές για νεκρούς, ακρωτηριασμένους, τραυματίες και εγκλωβισμένους - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Σοκαριστικά βίντεο - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας - 30 ασθενοφόρα επιτόπου, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα

1 Μαρτίου 2023 01:10
Τραγωδία στα Τέμπη: Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο - Αναφορές για νεκρούς, ακρωτηριασμένους, τραυματίες και εγκλωβισμένους - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές εξαιτίας σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε, κατά πληροφορίες, με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα και στη συνέχεια εκτροχιάστηκε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Επίσης, φωτιά σε αμαξοστοιχία της Hellenic Train, η οποία βρισκόταν εν κινήσει προσεγγίζοντας τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής (24/2).

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και αρκετούς εγκλωβισμένους και τραυματίες. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για κάποιους ο τραυματισμός είναι σοβαρός, ενώ κατά άλλες πηγές αναφέρθηκε και ένας ακρωτηριασμός γυναίκας.

Πιο αναλυτικά, στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών, που είναι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς, προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο στα Τέμπη

Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share