Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει τέλος στα σενάρια ο Σάκης Αρναούτογλου - «Την 25η Μαρτίου προβλέπεται να...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

21 Μαρτίου 2023 19:29
Βάζει τέλος στα σενάρια ο Σάκης Αρναούτογλου - «Την 25η Μαρτίου προβλέπεται να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για μπόρες και καταιγίδες τοπικά έντονες που θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες της Τρίτης 21 Μαρτίου στη Μακεδονία και τη Θράκη και θα διαρκέσουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κάνει λόγο ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, στην πρόγνωσή του για τον καιρό έως και την 25η Μαρτίου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια για τον καιρό μέχρι το Πάσχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός την Τετάρτη θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις συννεφιές που θα δώσουν τοπικές μπόρες, σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στο Αιγαίο αλλά και στην δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, στα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός την Τετάρτη 21 Μαρτίου στην Αττική

Στην Αττική θα υπάρχουν από το πρωί συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα καθιστώντας τον καιρό άστατο, με διάσπαρτες μπόρες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη θα έχει άστατο καιρό το βράδυ της Τρίτης ο οποίος θα κρατήσει μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης. Μεταξύ πρωινών και προμεσημβρινών ωρών ο καιρός θα ανοίξει και μέχρι το βράδυ οι μπόρες ή και καταιγίδες θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρα βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Η υπόλοιπη εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή 23 και 24 Μαρτίου) θα περάσει με συννεφιές και πιθανότητα για κάποιες μπόρες στα ορεινά της η ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.

Εξάλλου, με καλοκαιρία και μόνο κάποιες αραιές συννεφιές θα κυλήσει και το Σάββατο της 25ης Μαρτίου και την πιθανότητα μόνο κάποιας πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, με τους ανέμους να φτάνουν τα 3-4 Μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5-6 τοπικά.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

«Μάρτης ο πεντάγνωμος» για τον Τάσο Αρνιακό: «Άμα δεν έρθει του Ευαγγελισμού, ποτέ μη λες πως...»

Ο Τάσος Αρνιακός μας ενημερώνει καθημερινά για τον καιρό μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αυτή τη φορά είχε αρκετά να πει για τις ανατροπές που θα δούμε μέσα στην εβδομάδα από πλευράς φαινομένων!

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε στον «Μάρτη τον πεντάγνωμο», που η αλήθεια είναι πως πάντα δίνει πολλά καιρικά σκαμπανεβάσματα αυτές τις μέρες του χρόνου, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία και στη γνωστή λαϊκή ρήση «Άμα δεν έρθει του Ευαγγελισμού και των Αγιασαράντα, ποτέ μη λες ξεχείμασα, μπήκα στο καλοκαίρι...»

Την ίδια ώρα, έχουμε οριστική μεταβολή από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Έχει κλειδώσει ο καιρός για τις παρελάσεις...»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share