Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

«Κόκκινη» προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Την Τετάρτη επανέρχονται...»

Καμία επανάπαυση

12 Μαρτίου 2023 21:56
«Κόκκινη» προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Την Τετάρτη επανέρχονται...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη Δευτέρα (13/3) αναμένονται μικρής χρονικής διάρκειας βροχές, που δε θα προβληματίσουν, όπως επεσήμανε ο Γιάννης Καλλιάνος στο δελτίο καιρού. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια για τον καιρό μέχρι το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, θα σημειωθούν βροχές σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, στην Εύβοια, σε τμήματα της Φθιώτιδας και στην βόρεια Αττική.

Στην Κρήτη, ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος από ότι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας εντάσεως. Ίδιο το σκηνικό στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Στις περιοχές της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, των Επτανήσων και στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα ο καιρός θα είναι με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 18 – 19 στα δυτικά, ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 14 – 16 στα βόρεια, στους 15-16 στις ανατολικές περιοχές και στους 14 – 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες ενώ στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδης έως 7 – 8 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στα βόρεια μπορεί να σχηματιστούν λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο από αργά το μεσημέρι θα κυμαίνεται στους 7 – 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 6 – 7 μποφόρ στον Αργοσαρωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με μεγαλύτερες στιγμές ηλιοφάνειας και θερμοκρασία από 6 – 15 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ προς το βράδυ θα αρχίσει να συννεφιάζει κυρίως στην περιοχή των Επτανήσων. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 16 βαθμούς και στα βόρεια αλλά και στα νότια της χώρας.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος και επανέρχονται οι βροχές.

Εξαφανισμένος ο Γιάννης Καλλιάνος - Τι συμβαίνει με το μετεωρολόγο;

Ο Γιάννης Καλλιάνος δείχνει να έχει χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από το προσκήνιο, είτε με την ιδιότητα του βουλευτή είτε με αυτή του μετεωρολόγου, αν και φαίνεται πως υπάρχει προφανής λόγος, που αυτό συμβαίνει.

Ο ίδιος έχει κερδίσει με τα χρόνια την εκτίμηση του κοινού, καθώς αποτελεί έναν επιστήμονα με κύρος, με τις προγνώσεις του για τον καιρό συνήθως να βγαίνουν αληθινές, ενώ έχει σημειώσει καίριες πολιτικές θέσεις σε διάφορα ζητήματα, πολιτευόμενος αυτή τη στιγμή με το κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, όμως, εδώ και αρκετές μέρες έχει εξαφανιστεί από παντού. Η τελευταία του ανάρτηση στα social media μετράται τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου, ενώ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (3/3) τον βλέπουμε για τελευταία φορά στο δελτίο καιρού του Mega.

Κι αν για το δελτίο καιρού κάνει... εναλλαγή βάρδιας με την εξίσου έγκριτη Χριστίνα Ρήγου, στα social media ο μετεωρολόγος απουσιάζει εδώ και πέντε μέρες, ενώ έχει πολύ ενεργούς λογαριασμούς. Ο λόγος αφορά, φυσικά, την τραγωδία των Τεμπών, με τον Καλλιάνο να έχει διαλέξει το δρόμο της σιωπής.

Ο λόγος της απουσίας του Γιάννη Καλλιάνου από το προσκήνιο

Λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή 57 νέων ανθρώπων, συγκεκριμένα, είχε πραγματοποιήσει μια ανάρτηση, όπου εξέφραζε τη θλίψη του για το γεγονός. Σε σύγκριση, μάλιστα, με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές, τα αρνητικά σχόλια ήταν αρκετά πιο ήπια στην περίπτωσή του, αν και ούτε στη δική του ανάρτηση κρύφτηκε η οργή του κοινού για την εγκληματική αμέλεια όλων των κυβερνήσεων, που οδήγησε στην καταστροφή των Τεμπών.

Ο ίδιος, πάντως, έχει διαλέξει σε κάθε περίπτωση μια πιο αξιοπρεπή στάση. Μετά από όσα ανέφερε σε εκείνη την ανάρτηση, δεν έχει τοποθετηθεί ξανά σε σχέση με άλλους... λαλίστατους κυβερνητικούς βουλευτές, που αναζητούν αλλού το κρίμα και το ανάθεμα, κάτι που ίσως τον τοποθετεί σε μια διαφορετική μοίρα ως προς την προσωπική και ανθρώπινη διαχείριση της τραγωδίας, καθώς οι ευθύνες για όσα οδήγησαν σε αυτή δε λείπουν από κανέναν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share