Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

«Τσουχτερά» ξανά τα Μερομήνια: «Βορεινόβροχο και χιόνι δε θα τον αφήσουν να… φλεβίσει»

Πρόβλεψη που ήδη επιβεβαιώνεται...

6 Φεβρουαρίου 2023 07:56
«Τσουχτερά»  ξανά τα Μερομήνια: «Βορεινόβροχο και χιόνι δε θα τον αφήσουν να… φλεβίσει»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τα μερομήνια μέχρι Ιούλιο 2023;

Τα μερομήνια κάθε έτους προβλέπονται με βάση τις καιρικές συνθήκες του πρώτου δωδεκαήμερου του Αυγούστου. Τι λένε τα Μερομήνια 2023 σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Σαχτούρη και τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα;

Ο Χαράλαμπος Σαχτούρης σταθερά εδώ και πολλά χρόνια έχει αρκετούς που εμπιστεύονται τη δική του μετεωρολογική και λαογραφική ερμηνεία για τα μερομήνια. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που παρακολουθούν τα μερομήνια του Χαράλαμπου Σαχτούρη για αρκετά χρόνια, έχουν να λένε πολλά για την εξαιρετικά πετυχημένη επαλήθευσή τους από τον ίδιο τον καιρό.

Την ίδια ώρα, έχουμε «χιονοκαταιγίδα» Θοδωρή Κολυδά: «Ο χιονιάς θα εισβάλει από...»! Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η Barbara σήμερα (6/2)

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share