Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Χιονοκαταιγίδα» Θοδωρή Κολυδά: «Ο χιονιάς θα εισβάλει από...»! Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η Barbara σήμερα (6/2)

Κατά κύματα η επέλαση του χιονιά

6 Φεβρουαρίου 2023 07:45
«Χιονοκαταιγίδα» Θοδωρή Κολυδά: «Ο χιονιάς θα εισβάλει από...»! Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η Barbara σήμερα (6/2)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Barbara με τους μετεωρολόγους να τονίζουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, εξήγησε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ποια θα είναι η πορεία του χιονιά απο δω και πέρα.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Κλειστά σχολεία, δικαστήρια και... τηλεργασία! Τι ισχύει με καταστήματα και επιχειρήσεις - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ & ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Video)

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της ΕΜΥ, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως και σήμερα το πρωϊ της Δευτέρας αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, που θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο την Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια με κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, ο χιονιάς θα εισβάλει από τα δυτικά του νομού και στη συνέχεια θα επεκταθεί ανατολικότερα και στα βόρεια της Αττικής.

Θα ακολουθήσει αύριο μετά τις πρωϊνές ώρες μια ύφεση των φαινομένων, ενώ ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται από αύριο αργά το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Πάντως τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα σε σχέση με τις χιονοπτώσεις της Κυριακής. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει με χιονοπτώσεις επίσης τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σημείωσε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Έκτακτη προειδοποίηση από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στην Αττική μέχρι και...»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εφιστά την προσοχή σε όλους και προειδοποιεί πώς θα υπάρξει μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προς τα ξημερώματα και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής, κάτι που ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

«Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων της κακοκαιρίας Βαρβάρα θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, February 5, 2023
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share