Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Σάκης Αρναούτογλου: «Νέος γύρος χιονοπτώσεων στην Αττική...» - Η πρόγνωση για το κέντρο της Αθήνας

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος;

5 Φεβρουαρίου 2023 23:57
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Σάκης Αρναούτογλου: «Νέος γύρος χιονοπτώσεων στην Αττική...» - Η πρόγνωση για το κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο γνωστός και έγκριτος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για «πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στην Αττική και προειδοποίησε για νέο γύρο χιονοπτώσεων μέσα στη νύχτα.

Παράλληλα, δείτε τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ στην Αττική.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι

Πρόσκαιρη είναι η ύφεση των φαινομένων στην Αττική!

Οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις μέχρι στιγμής εντοπίζονται στα δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου , οπου το έστρωσε σύμφωνα με τα μηνύματα που μου στέλνετε ακόμα και πάνω από τα 150μ υψόμετρο.

Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων αργά όμως ωρών (χοντρικά μετά τις 2 με 3 τη νύχτα) αναμένεται ένας νέος γύρος χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής (και στα ανατολικά τμήματα της ) ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές (καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση), και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας, που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και είναι πιθανό να διατηρηθούν περίπου μέχρι και τις προμεσημβρινές -μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας για να εξασθενήσουν και πάλι σταδιακά σε μεγάλο τμήμα του νομού, αφήνοντας όμως πίσω τους κατά πάσα πιθανότητα αξιόλογες χιονοστρώσεις ανάλογα φυσικά το υψόμετρο..

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Φίλες και φίλοι Πρόσκαιρη είναι η ύφεση των φαινομένων στην Αττική! Οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις μέχρι στιγμής...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, February 5, 2023

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, για τις περιοχές όπου αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν ομοίως και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα.

Επίσης, ισχυρή σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας έχει απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ομάδες υποθέσεων σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες για διαρκή ενημέρωση σχετικά με τη βατότητα του οδικού δικτύου και τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας που είναι ήδη αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η εξέλιξη των επικίνδυνων φαινομένων θα παρακολουθείται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συνεργασία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Επιστημονικής Ομάδας μετεωρολόγων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share