Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Κακοκαιρία Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ στην Αττική

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί μέχρι στιγμής

5 Φεβρουαρίου 2023 17:45
«Κακοκαιρία Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ στην Αττική
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα βρίσκεται η Αττική της τελευταίες ώρες, με ισχυρές χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Για το λόγο αυτό η καθημερινότητα θα επηρεαστεί σε αρκετούς τομείς. Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ;

Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, τα σχολεία σε ολόκληρη την Αττική, όμως θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Με την ευκαιρία, δείτε μέχρι πόσους βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία.

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

κακοκαιρία μπάρμπαρα κλειστά
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά από αποφάσεις Δήμων ή Πειριφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Κλειστά εμπορικά καταστήματα στα βόρεια – Μέχρι τις 18:00 ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, από το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, ενώ μέχρι τις 18:00 θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

«Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο», ανέφερε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τηλεργασία στο Δημόσιο – Σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα

Τηλεργασία θα εφαρμοστεί αύριο Δευτέρα στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση το ίδιο να συμβεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Αλλαγές στα ΜΜΜ

Τροποποιήσεις και διακοπές θα πραγματοποιηθούν σε γραμμές λεωφορείων, ΚΤΕΛ και προαστιακό λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, ισχύουν οι εξής τροποποιήσεις δρομολογίων:

301, 301: Εκτός λειτουργίας

324: Εκτός λειτουργίας

410: Έως Νοσοκομείο Φλέμινγκ – Παπαδημητρίου, εκτός Βίγλας

446: Έως Νοσοκομείο Φλέμινγκ – Παπαδημητρίου, εκτός Αγ. Σύλλα

447, 450, 451, 460, 461: Έως Αναπαύσεως λόγω χιονόπτωσης

503: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης

507: Εκτός Ροδόπολης

509: Ως στάση 8η Κρυονερίου

524: Έως Πλ. Πολιτείας

530: Έως στάση 1η 25ης Μαρτίου

535: Εκτός Λεωφ. Πιπεροπούλου λόγω χιονόπτωσης

535Α: Εκτελείται ως 535 λόγω χιονόπτωσης

536: Εκτός λεωφ. Αιολίδος, έως 14η Φούρνος

537: Έως Αεροπορική Βάση Δεκέλειας

726: Έως Πλατεία Θρακομακεδόνων

727: Έως Πλατεία Θρακομακεδόνων

861: Εκτός λειτουργίας λόγω χιονόπτωσης

ΚΤΕΛ Αττικής: Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στους τομείς ΩΡΩΠΟΥ- ΑΓ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ & ΒΙΛΛΙΩΝ – ΕΡΥΘΡΩΝ διακόπτονται όλα τα δρομολόγια μέχρι νεωτέρας στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής.

κακοκαιρία μπάρμπαρα κλειστοί δρόμοι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Προαστιακός: Σε μονή γραμμή κινούνται οι αμαξοστοιχίες στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες, λόγω πτώσης δέντρου, σύμφωνα με την Hellenic Train. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα του Προαστιακού.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία Barbara η Τροχαία Αττικής προχώρησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (5/2) στη διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθoς από το ύψος της ταβέρνας με την επωνυμία «Αρχοντικό» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα.

Η Aστυνομία απαγορεύει επίσης την κίνηση όλων των οχημάτων από τη Λαμία προς την Αθήνα, κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού.

Η Τροχαία Αττικής προχώρησε επίσης στη διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους του λεκανοπεδίου:

στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.
στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
Κλειστά και δικαστήρια αύριο και μεθαύριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα
Κλειστά αναμένεται να είναι αύριο Δεύτερα και Τρίτη 6 και 7 Φεβρουαρίου 2023 τα δικαστήρια στην Αττική (Αθηνών- Πειραιώς) στην Βοιωτία (Θήβας-Λειβαδιάς) και στην Εύβοια (Χαλκίδας) της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος εξαιτίας της κακοκαιρίας Barbara.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του απόφαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας «αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου 2023 η λειτουργία όλων των δικαστηρίων της περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των περιφερειακών ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς) και Εύβοιας (Χαλκίδας) της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος».

Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share