Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κολλημένοι οδηγοί στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Έκλεισε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

5 Φεβρουαρίου 2023 16:06
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κολλημένοι οδηγοί στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κολλημένα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα - Οδηγοί δεν άκουσαν τις αρχές και κυκλοφορούσαν χωρίς αλυσίδες.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έλεγχοι σε όλους τους οδηγούς για αντιολισθητικά μέσα - Κλειστά τα καταστήματα στα Βόρεια προάστια και αποφάσεις για courier-delivery (Video)

Με ιδιαίτερη ένταση εξελίσσεται το κύμα της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα.

Ουρές σχηματίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Θήβας στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην Στερεά Ελλάδα.

Οδηγοί σταματούσαν με εντολή των αρχών και τοποθετούσαν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία στην Έκτακτη Σύσκεψη είχε τονίσει ότι είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

Πριν λίγο η Aστυνομία απαγορεύει την κίνηση όλων των οχημάτων από τη Λαμία προς την Αθήνα κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Υλίκης και της Θήβας και έτσι τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται από Λαμία προς Αθήνα στην περιοχή του Κάστρου εκτρέπονται από την εθνική οδό προς τη Λιβαδειά για να συνεχίσουν από εκεί προς τη Θήβα και την Αθήνα.

Πριν λίγο δόθηκε εντολή να κλείσουν την εθνική οδό από την Λαμία και έτσι από την περιοχή της Στυλίδας εκτρέπονται προς Λαμία για να συνεχίσουν από την παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Φανή Σπανού «δίνουμε μία μεγάλη μάχη να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό δίκτυο όπως επίσης και τους βασικούς δρόμους της Εύβοιας της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Μία μάχη που ξεκίνησε το ξημέρωμα και ελπίζουμε σε μία ύφεση τις επόμενες ώρες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς».

Σύμφωνα με την εικόνα την οποία έχει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας που μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τα καιρικά φαινόμενα έχουν έντονο χαρακτήρα στην Εύβοια και σε ένα τμήμα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share