Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ετοιμαζόμαστε για αρκετά δύσκολες καταστάσεις...»

Επείγουσα προειδοποίηση του μετεωρολόγου

4 Φεβρουαρίου 2023 14:16
«Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ετοιμαζόμαστε για αρκετά δύσκολες καταστάσεις...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με πυκνές χιονοπτώσεις θα κυλήσει η αυριανή ημέρα (5/2). Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη...

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Διαδοχικές συσκέψεις για τα μέτρα - Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

«Ετοιμαζόμαστε για αρκετά δύσκολες καταστάσεις και στην Αττική όπου πολύ πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες και σε κεντρικές περιοχές», έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, από σήμερα, Σάββατο, το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας, με μια πολική αέρια μάζα που κατεβαίνει από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, από την Κυριακή και στο κέντρο της Αθήνας

Τα κύρια χαρακτηριστικά των «χιονοκυμάτων», όπως τα χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος, θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και σε θαλάσσιες/παραθαλάσσιες περιοχές- και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασίες αναμένεται να πέσει ακόμα και στους -15 βαθμούς Κελσίου και δεν αποκλείεται να παραμείνει κάτω από το μηδέν για ολόκληρο 24ωρο. Επίσης, θα σημειωθούν πολύ δυνατοί άνεμοι και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι από την Κυριακή το βράδυ θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας και, μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό να το «στρώσει» κιόλας, ακόμα και στις κεντρικές περιοχές. Από τις 8 το πρωί της Κυριακής θα χιονίζει στην Αττική, στα βόρεια προάστια κυρίως, και από το απόγευμα θα αρχίσει να πέφτει χιόνι και στο κέντρο. Τη Δευτέρα, είπε ο κ. Μαρουσάκης, αναμένεται ένα «άνοιγμα» στον καιρό, αλλά μετά, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι Τετάρτη-Πέμπτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share