Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Διαδοχικές συσκέψεις για τα μέτρα - Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Δηλώνει έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός

4 Φεβρουαρίου 2023 13:47
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Διαδοχικές συσκέψεις για τα μέτρα - Τα μέτρα που αποφασίστηκαν
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαρκείς είναι οι συσκέψεις για τα μέτρα απέναντι στην κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία θα επηρεάσει την χώρα μας, με τη μία εξ αυτών να πραγματοποιείται σήμερα (4/2) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Προς την κατεύθυνση αυτή, τίθενται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί των οχημάτων οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή τους χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα αντιολισθητικά μέσα και να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών και άλλων Αρχών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υπάρχει ειδικό banner με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

Στον αέρα το αν θα ανοίξουν τα σχολεία - Πότε αναμένεται η απόφαση

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας και ήδη αποτελεί θέμα το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (6/2), με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να τονίζει πως αύριο (5/2) θα ληφθεί η απόφαση.

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share